Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Tuomas Sammelvuo luotsasi Venäjän olympialaisiin – ei hävinnyt turnauksessa erääkään

Venäjä voitti kaikki kolme olympiakarsintaotteluaan ja varmisti paikan Tokion olympiaturnauksessa.

lentopallo
Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuo valmensi Venäjän olympiakarsintaturnauksen voittoon.Igor Russak / NurPhoto via Getty Images

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän lentopallomaajoukkue varmisti sunnuntaina paikan ensi kesänä Tokiossa kilpailtavassa olympiaturnauksessa.

Venäjä oli Pietarin karsintaturnauksessa ylivoimainen: se voitti kaikki kolme vastustajaansa, Meksikon, Kuuban ja Iranin, suoraan kolmessa erässä.

Venäjällä oli sunnuntain otteluun Irania vastaan kovat panokset, sillä molemmat olivat voittaneet turnauksen kaksi edellistä vastustajaansa. Ensimmäisessä erässä Iran pani Venäjän ahtaalle. Tilanne oli erän lopussa tasan 21–21, mutta Sammelvuon suojatit repivät erävoiton lukemin 25–23 ja jatkoivat voitokkaasti myös toisessa ja kolmannessa erässä.

Suomen entisen päävalmentajan komennossa keväästä asti ollut Venäjä on pelannut erinomaisen kesän. Se voitti heinäkuussa kovatasoisen Nations League -turnauksen.

Seuraavana haasteenaan se puolustaa Euroopan mestaruuttaan Ljubljanassa Sloveniassa syyskuussa. Suomi kohtaa Sammelvuon valmentaman Venäjän ensi kertaa EM-kisojen alkulohkossa.

Suomen mahdollisuudet olympiapaikkaan kariutuivat, kun se hävisi kaikki kolme otteluaan omassa karsintaturnauksessa Kiinassa. Venäjän lisäksi karsintaturnausten kautta Argentiina, Brasilia, Italia, Puola ja Yhdysvallat lunastivat raivasivat tiensä olympialaisiin.

Näiden kuuden maan lisäksi viisi maata pääsee mukaan maanosakohtaisen karsinnan kautta. Isäntämaa Japani saa automaattisen paikan 12 joukkueen olympiaturnaukseen.

Lue myös:

Joel Banks on hävinnyt kaikki 14 otteluaan Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajana – "Totuus on, ettemme ole riittävän hyviä"

Lentopallomaajoukkueen konkari latoi tylyä tekstiä penkin alle menneen olympiakarsintaturnauksen päätteeksi: "Olen aina pelannut voitosta, enkä siitä, että päästään koskemaan palloon"

Lentopallomiehet taipuivat Kanadalle kolmessa erässä – tappioputkessa kompuroiva Suomi jäi lohkojumboksi: "Eihän tästä kauheasti kerrottavaa jäänyt"

Yhä ilman voittoa oleva Joel Banks ylisti Suomen esitystä olympiakarsinnassa, pelaajat harmittelivat ratkaisuhetkiä – "Vähän vähemmän kaihertaa kuin eilen"

"Nyt olemme aallonpohjalla" – asiantuntija ei kuitenkaan syytä päävalmentajaa tappioputkesta

Lähteet: Ria Novosti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat