Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu

Lentopalloliitto aloittaa yt-neuvottelut ja rajun säästökuurin – tavoitteena 700 000 euron säästöt

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ilman rahallisia korvauksia Venäjälle päästänyt Suomen Lentopalloliitto on ajautunut talousvaikeuksiin.

lentopallo
Miesten lentopallomaajoukkue
Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kilpailuohjelma on ollut tiivis.AOP

Suomen Lentopalloliitto aloittaa mittavat säästötoimet heikon taloustilanteen takia. Liiton tavoitteena on säästää vuositasolla kuluissa noin 700 000 euroa. Tähän päästäkseen liitto aloittaa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on vähentää liiton henkilöstön määrää 3–4 henkilöllä.

Yt-neuvotteluissa keskustellaan myös lentopallon valmennuskeskuksen siirtämisestä Kuortaneelta Tampereelle. Liiton hallitus antoi tiedotteen mukaan toimitusjohtajalle maanantaina valtuudet jatkaa neuvotteluita ja allekirjoittaa sopimus Tampereen kaupungin ja Varalan urheiluopiston kanssa.

– Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille, mutta meillä ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja. Lentopalloliiton kustannukset ovat viimeisinä vuosina tasaisesti kasvaneet varsinkin verrattuna liiton tuloihin ja nykyinen kustannusrakenne ei ole kestävällä pohjalla, kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Liiton taloustilanne heikentyi viime vuonna, sillä vuosi 2018 oli selvästi tappiollinen. Liikevaihtoa kertyi noin 5,8 miljoonaa euroa. Liiton mukaan vuosi 2019 näyttää heikommalta.

Kuluneen vuoden talouteen ovat vaikuttaneet erityisesti useat arvoturnaukset ja tiivis otteluohjelma niin lentopallossa, beach volleyssa kuin vammaisten istumalentopallossakin. Lisäksi Power Cup -turnauksen pienentyneet osallistujamäärät ja suunniteltua pienemmät tulot kumppanuuksista ovat rasittaneet taloutta.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammin mukaan menestys niin lentopallossa kuin beach volleyssakin on iloinen asia lajille, mutta rasite liiton kukkarolle.

– Syynä kustannusten kasvulle on lentopallon maajoukkueiden menestys, mikä tuo leiri- ja matkakustannuksia aika tavalla. Ne sitten kertaantuvat usean joukkueen toimesta. Se on ehkä isoin yksittäinen tekijä siellä, Sydänlammi kertoo Yle Urheilulle.

Puheenjohtajan mukaan säästötoimet yritetään kohdistaa niin, etteivät ne vaikuta urheiluun.

– Nyt tarkennetaan ja terästetään liiton toimintaa, jotta maksimimäärä resursseja voidaan käyttää nimenomaan lentopallon pelaamiseen ja valmentamiseen. Yritetään suoriutua hallinnollisista asioista niin suoraviivaisesti kuin mahdollista, etteivät ne rasita tätä urheilupuolta, Sydänlammi sanoo.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Siika-aho kertoi maanantaina, että liitto ei saanut lainkaan rahallista korvausta miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan Tuomas Sammelvuon siirrosta Venäjälle.

Päivitetty kello 15.49: Lisätty Pasi Sydänlammin kommentit.

Lue myös:

Asiantuntija uskoo, että lentopallomaajoukkueen ongelmat piilevät kiireessä ja kommunikaation puutteessa: "Liitossa ei ole vastuunkantajaa eikä mitään tapahdu"

Tuomas Sammelvuon sopimuksessa ei ollut ulosostopykälää – Lentopalloliiton toimitusjohtaja: "En halua ottaa kantaa edeltäjien tekemisiin"

Lentopalloliiton toimitusjohtaja: Tuomas Sammelvuon siirtoa ei olisi voitu estää – liitto joutui päästämään entisen maajoukkuevalmentajan Venäjälle ilmaiseksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat