Suora

  • Urheiluruutu

Annimari Korte sai kutsun huipputason kisaan: "Isoin saavutus urallani" – viivalla Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat aiturit

Annimari Korte kilpailee Minskissä Eurooppa-Yhdysvallat -ottelussa 9.–10. syyskuuta.

yleisurheilu
Annimari Korte
Annimari Korte pääsee kilpailemaan Yhdysvaltojen parhaita aitajuoksijoita vastaan Euroopan joukkueen edustajana Minskissä.Vesa Pöppönen / All Over Press

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) on valinnut aitajuoksija Annimari Kortteen edustamaan Eurooppaa 100 metrin aitajuoksuun Eurooppa-Yhdysvallat -otteluun. Korte on mukana Minskin 22 000 katsojaa vetävällä Dinamo-stadionilla kilpailtavassa ottelussa 9.–10. syyskuuta. 100 metrin aitajuoksu on ohjelmassa tiistaina 10. syyskuuta.

Euroopan joukkueeseen valittiin kunkin lajin voittaja EM-joukkuekilpailun Superliigasta ja tämän kauden tilaston kolme parasta. Superliigassa pika-aitojen voiton vei Italian Luminosa Bogliolo.

Euroopan tilastokärki Valko-Venäjän Elvira Herman voitti heinäkuussa alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden ajalla 12,70 ja pääsee edustamaan Eurooppaa kotiyleisönsä edessä. Suomen ennätyksen 12,72 heinäkuussa juossut Korte on Euroopan tilastossa toisena. Neljännen edustuspaikan sai Puolan Karolina Koleczek, joka on juossut ajan 12,75.

– Ihan mahtavaa. Tämä on isoin saavutus minun urallani, kun vain Euroopan parhaat valitaan, Korte sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Euroopan nelikko saa vastaansa pika-aitojen maailman ykkösmaan Yhdysvaltojen neljä parasta juoksijaa. Yhdysvaltain yleisurheiluliitto (USATF) on valinnut edustajansa heinäkuun lopussa kilpailtujen maan mestaruuskisojen sijoitusten perusteella. Lopullista listaa yhdysvaltalaisosallistujista ei ole vielä julkaistu.

Heinäkuussa Yhdysvaltain mestariksi juoksi Kendra Harrison, joka on juossut tällä kaudella parhaimmillaan 12,43. Mikäli Harrison on mukana Minskissä, saa Suomen ennätysnainen Korte vastaansa maailman kaikkien aikojen nopeimman aitajuoksijan. Harrisonin nimissä on lajin maailmanennätys 12,20.

Yleisurheilun MM-kisajoukkueeseen jo valittu Korte aikoo muuttaa harjoitusohjelmaansa Minskin kisan takia.

– Eurooppa-Yhdysvallat -ottelun takia muutettiin Dohan MM-kisoihin valmistautumista, ja tehdään nyt harjoitusjakso, että voin sitten juosta hyvin Minskissä. Se kisa on luonnollisesti myös hyvää valmistautumista Dohan MM-kisoihin, Korte sanoi.

Yleisurheilun MM-kilpailut Dohassa Qatarissa alkavat 28. syyskuuta.

Lue myös:

Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta, Ruotsikin meni edelle – Raitanen ja Lipsanen loistivat hienoilla sijoituksillaan

Suomen yleisurheilun MM-joukkueesta hyvät näkymät – paras tilanne kymmeneen vuoteen: "Parempi kuin uskalsin etukäteen laskea"

Annimari Korte tietää, miten kovia tuloksia tehdään – "Suomessa pelätään kovaa harjoittelua”

Simo Lipsaselta kotimainen kärkitulos Superliigassa ja loikkasi peräti toiseksi – pää tukossa juossut tilastokärki Korte jäi kauas voitosta: "Voimat eivät riitä vetämään vastatuuleen"

Annimari Korte hyvän lähdön jälkeen Superliigan loppukilpailuun, huolestui juoksun jälkeen: "Nyt tuntuu vähän kipua" keihäänheittäjä Kuusela vaatimattomaan tulokseen

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat