Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

PK-35 Vantaa jäi ilman Mestarien liigan jatkopaikkaa – vahvasti hyökännyt kazakstanilaisvastustaja rokotti armotta

PK-35 Vantaa hävisi jalkapallon naisten Mestarien liigan karsintaottelussa kazakstanilaiselle Kazygurtille 1–4.

jalkapallo
LEHTIKUVA PK-35 Vantaa
Sanna Saarinen ja Tia-Maria Jaakonsaari kamppailivat pallosta Ykkösen ottelussa Turun Weikkoja vastaan heinäkuussa.Lehtikuva / Emmi Korhonen

PK-35 Vantaa kärsi selvän 1–4-tappion kazakstanilaiselle BIIK-Kazygurtille jalkapallon naisten Mestarien liigan karsintalohkon ratkaisuottelussa Tallinnassa.

Vantaalaiset olisivat tarvinneet ottelusta voiton päästäkseen jatkoon.

Kazakstanilaiset karkasivat ensimmäisellä puoliajalla kahden maalin johtoon Misozi Zulun ja Jekaterina Babshukin osumilla. Racheal Kundananji ja Marija Ilic lisäsivät johtoa toisella puoliajalla ennen Vera Saastamoisen kavennusmaalia lisäajalla.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan ottelu oli odotetunlainen.

– Vastustaja oli äärettömän vahva vastahyökkäyksissä, heillä oli todella nopeita yksilöitä. Meidän peliimme kuuluu pallonhallinta ja teimme sitä tänäänkin. Silloin kenttä tietysti aukeaa ja tällaiset nopeat ja vahvat yksilöt pääsevät esiin, jos he saavat pallon, Väisänen sanoi Yle Urheilulle.

Saastamoisen lisäajalla tekemä maali oli ainoa, jonka Kazygurt päästi verkkoonsa Tallinnan turnauksessa.

– Tulos ei kerro ihan kaikkea, meillä oli hyviä hetkiä ja ensimmäisen vartin hallitsimme mielestäni aika hyvin. Täytyy myöntää, että vastustajalla oli kova yläkerta. Meiltä hyvä esitys, mutta valitettavasti tuli muutama nukahdus, Saastamoinen totesi.

"Opimme lukemaan vastustajia"

Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut PK-35 Vantaa sijoittui viikon aikana pelatun karsintalohkon toiseksi. Neljän joukkueen lohkosta vain voittaja eteni jatkoon. Kazygurt voitti kaikki kolme otteluaan murskaavalla maalierolla 15–1.

– Se oli meidän lähtökohta, että tämä viimeinen peli ratkaisee tämän karsintalohkon voittajan, Väisänen totesi.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vantaalaiset nousivat kahden maalin takaa 3–2-voittoon virolaisesta FC Florasta.

– Voitto antoi tälle viikolle jotain sellaista, mitä helpolla voitolla emme olisi saaneet. Se kasvatti tätä joukkuetta ja ajoi yhteen. Opimme lukemaan vastustajia tarkemmin ja käyttämään heidän heikkouksiaan hyväksi, Väisänen kuvaili.

Osa PK-35 Vantaan pelaajista joutui ravaamaan päivätöissä kotimaan puolella. Tilanne ei ollut Väisäsen mukaan ideaali, mutta suurta vaikutusta sillä ei turnaukselle ollut.

– En usko, että sillä oli suurta merkitystä lopputulokselle. Olen tyytyväinen siihen, että pelaajamme pystyivät palautumaan ja pysymään kunnossa.

– Yli puolet joukkueesta on voinut olla täällä koko viikon ja keskittyä peleihin. Se on meille oikeastaan ihan luksusta verrattuna meidän normaaliin arkeemme Suomessa, Vera Saastamoinen puolestaan totesi.

Hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa jäi ilman liigalisenssiä ja on sen vuoksi pelannut kuluvalla kaudella naisten Ykkösessä.

– Toivottavasti pääsemme jatkamaan omaa sarjaamme rikkaampina ja tuomaan sinne jotain uutta. Uskon, että pelinopeutemme on kehittynyt näiden pelien myötä ja se auttaa meitä, Väisänen sanoi.

Juttua täydennetty kello 21.12.

Lue myös:

PK-35 Vantaa murskasi färsaarelaiset naisten Mestarien liigan karsinnoissa: "Meillä oli täydellinen pallonhallinta"

Kahden maalin takaa voittoon! PK-35 Vantaa sai loistoalun Mestarien liigan karsinnoissa, voittomaali syntyi lisäajalla

Ykkösen pelit ovat opettaneet PK-35 Vantaalle rohkeutta ja uusia kikkoja – nyt ne testataan Mestarien liigan karsinnassa Tallinnassa: "Meillä on pieni, mutta tehokas rinki"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat