Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu

Tuomas Sammelvuo avautuu siirtokohusta – sai lentopallopomolta luvan edetä Venäjä-neuvotteluissa: "Puhutaan totuuksina asioita ilman, että on selvitetty oikeasti faktat"

Lentopalloliiton hallituksen puheenjohtaja väitti tiistaina Yle Urheilulle, että Venäjän liitto tiesi Sammelvuon luottamuksellisen sopimuksen sisällöstä.

lentopallo
Tuomas Sammelvuo
AOP

Suomen lentopalloliitto vahvisti maanantaina, ettei liitto saanut rahallista korvausta kesken sopimuskautensa Venäjän päävalmentajaksi siirtyneestä Tuomas Sammelvuosta. Liiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi tiistaina Yle Urheilulle, että Sammelvuon sopimukseen ei ollut kirjattu ulosostopykälää. Liitto neuvotteli silti korvauksesta Venäjän liiton kanssa, mutta neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Sydänlammi arveli, että venäläiset olivat saaneet luottamuksellista tietoa Sammelvuon työsopimuksesta.

– Ovatko sitten Sammelvuon kanssa käyneet sopimuksen läpi tai miten ovat tehneet, niin sitä en tiedä, mutta selkeästi heillä se tieto kevään kuluessa oli, Sydänlammi kertoi.

Tuomas Sammelvuo ei halunnut tiistaina kommentoida väitteitä Yle Urheilulle, mutta julkaisi keskiviikkona facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) oman näkemyksensä siirrostaan Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi.

Venäjän lentopalloliitto oli ottanut suomalaisvalmentajaan yhteyttä alkuvuodesta. Sammelvuo kuvaa maailman huippujoukkueen valmentamisen olleen tilaisuus, joka ei välttämättä toistuisi. Suomen miesten maajoukkueen päävalmentaja tarkisti agenttinsa kanssa, onko hänellä mahdollisuutta purkaa sopimuksensa Suomen lentopalloliiton kanssa.

Sammelvuo kertoo pitäneensä lentopalloliiton jatkuvasti kartalla tilanteen etenemisestä. Hän oli myös tiedustellut liiton puheenjohtaja Sydänlammilta lupaa edetä neuvotteluissa. Sydänlammi oli näyttänyt vihreää valoa.

– Infosin tästä heti Suomen lentopalloliiton johtoa ja Olympiakomiteaa. Hyvin nopeasti selvisi, että siirtoa estäviä asioita ei ollut. Mahdolliset rahakorvaukset ja vaatimukset ovat olleet liittojen välinen asia, Sammelvuo kirjoittaa.

– Sen sijaan yhteistyöneuvotteluihin liittojen välillä tuli hankaloittava piirre, kun Keijo Säilynojan työt lentopalloliitossa loppuivat, sillä hänellä oli erittäin hyvät suorat kontaktit Venäjän lentopalloliiton kanssa. Itse taas koin, että olen valmentaja ja liittojen väliset neuvottelut eivät suoraan minulle kuulu. Halusin keskittyä tekemään työni hyvin.

"En enää voinut odottaa neuvottelujen tulosta"

Päävalmentaja kertoo jatkaneensa normaalisti myös töitään Suomen peräsimessä. Hän valmisteli silloisen joukkueenjohtajan ja hallintopäällikkö Jaana Laurilan kanssa Suomen maajoukkueelle kesän ohjelmaa ja siihen liittyviä leirityksiä, vaikka neuvottelut Venäjän kanssa olivat jo pitkällä.

– Oma valintani julkaistiin Venäjällä 1.3., allekirjoitin kuitenkin sopimuksen vasta 29.3., tuolloin en enää voinut odottaa neuvottelujen tulosta. Kuitenkin jo paljon aikaisemmin ilmoitin kirjallisesti lentopalloliitolle sopimukseni purkamisesta.

Sammelvuo oli mukana Suomen maajoukkueen toiminnassa poikkeuksellisen pitkän ajan. Vuonna 1993 17-vuotiaana pelaajana alkanut taival päättyi vasta 26 vuotta myöhemmin päävalmentajan paikalta. Hän korostaa halunneensa tehdä maajoukkueen eteen aina kaikkensa ja olevansa kiitollinen jokaiselle, jonka kanssa on maajoukkueessa saanut tehdä töitä.

Sammelvuota harmittaa hänen siirrostaan syntynyt mediakohu.

– Suomen lentopallon ympärillä on tällä hetkellä paljon negatiivista puhetta ja syyllisiä etsitään oikein urakalla. Puhutaan myös totuuksina asioita ilman, että on selvitetty oikeasti faktat.

Lopuksi Suomen entinen päävalmentaja toivottaa onnea suomalaiselle lentopallolle ja toivoo näkevänsä suomalaisia Ljubljanassa syyskuussa. Sloveniassa pelataan 12.9. alkaen EM-kisat. Suomi ja Venäjä pelaavat samassa alkulohkossa.

Korjaus klo 15.28: Miesten EM-kisat alkavat 12.9., eivät 12.8.

Lue myös:

Lentopalloliiton puheenjohtajalta kova väite: Venäjän liitto tiesi luottamuksellisia yksityiskohtia Sammelvuon sopimuksesta

Lentopalloliitto aloittaa yt-neuvottelut ja rajun säästökuurin – tavoitteena 700 000 euron säästöt

Asiantuntija uskoo, että lentopallomaajoukkueen ongelmat piilevät kiireessä ja kommunikaation puutteessa: "Liitossa ei ole vastuunkantajaa eikä mitään tapahdu"

Tuomas Sammelvuon sopimuksessa ei ollut ulosostopykälää – Lentopalloliiton toimitusjohtaja: "En halua ottaa kantaa edeltäjien tekemisiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat