Ruotsin naisjääkiekkoilijat boikotoivat maajoukkuetta, osallistuminen Suomen turnaukseen epävarmaa – "Häviämme taloudellisesti, jos sanomme kyllä"

Yhteensä 43 ruotsalaista jääkiekkoilijaa on päättänyt boikotoida naisten maajoukkuetta.

naisten jääkiekko
Ruotsin maajoukkue
Ruotsi putosi keväällä MM-kisojen B-sarjaan.Tomi Hänninen

Yhteensä 43 ruotsalaista naisjääkiekkoilijaa on päättänyt boikotoida maansa maajoukkuetta. Brynäsissä pelaava Erika Grahm julkaisi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) kirjoituksen, jonka mukaan pelaajat boikotoivat tulevan viikonlopun harjoitusleiriä sekä Suomessa viikon kuluttua pelattavaa viiden maan turnausta.

Boikotin taustalla on pelaajien tyytymättömyys maajoukkuetapahtumista maksettaviin korvauksiin.

– Sydämiimme sattuu, kun ensimmäiset ajatukset maajoukkuekutsuista liittyvät siihen, kuinka paljon häviämme taloudellisesti, jos sanomme maajoukkueelle kyllä, Grahm kirjoitti.

– Monet meistä ovat olleet turhautuneita jo vuosia, mikä on johtanut tähän päätökseen. Nyt on aika toimia, jotta nuorempi sukupolvi ei joudu kärsimään samasta.

Ruotsi putosi viime keväänä Espoossa pelatuissa MM-kisoissa B-sarjaan, kun maa hävisi viimeisen alkusarjaottelunsa Japanille. Tapahtunutta on kuvattu Ruotsissa historialliseksi epäonnistumiseksi ja pohjakosketukseksi.

– Me pelaajat olemme valmiina tekemään kaiken mahdollisen sen eteen, että palaamme sinne, minne kuulumme. Mutta ainoastaan sellaisissa olosuhteissa, joissa meitä huippu-urheilijoita arvostetaan. Naisten Tre Kronorilla ei ole pelaajia, ennen kuin jääkiekkoliitto osoittaa kunnioituksensa, Grahm jatkoi.

Suomen harjoitusturnaus pelataan Vierumäellä, Mikkelissä ja Keravalla 20.–24.8. Suomen lisäksi mukana ovat Tshekki, Japani ja Venäjä. Ruotsin osallistuminen turnaukseen näyttää epävarmalta, jos sopua pelaajien ja liiton kanssa ei viikon aikana synny.

Lue myös:

Ruotsin urheilumaailmassa kuohuu – syrjintäasiamies perää jalkapalloliitolta selvitystä maksetuista palkkioista, nyt sukupuolisyrjinnästä syytetään myös maan jääkiekkoliittoa

Naisleijonien MM-hopeajoukkueen puolustajan Isa Rahusen maajoukkueura on toistaiseksi jäissä: "Haluan edetä, kehittyä ja tulla paremmaksi hoitajaksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat