Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live

Suomalaismiehet eivät venyneet kymppisakkiin pitkän matkan kilpailussa – Lundanes otti jo neljännen peräkkäisen MM-kultansa

Norjan Olav Lundanes juhlii voittoa suunnistuksen MM-kisojen pitkällä matkalla. Elias Kuukka oli 14:s ja Miika Kirmula 16:s.

suunnistus
Olav Lundanes
Maailmanmestaruus oli Lundanesille jo kuudes pitkän matkan kilpailussa.Aapo Laiho / SSL

Norjan Olav Lundanes näytti suunnistuksen MM-kisojen avausmatkalla heti kaapin paikan. Lundanes otti pitkän matkan kilpailussa jo neljännen peräkkäisen voittonsa Norjan Östfoldin maastoissa. Maailmanmestaruus on 31-vuotiaalle norjalaiselle pitkällä matkalla kuudes.

Hyvää norjalaispanosta täydensi 19-vuotias Kasper Fosser toisella sijalla jääden voittajasta reilut puolitoista minuuttia. Sveitsin Daniel Hubmann otti pronssia. Hubbmanille MM-mitali on jo 28:s.

25-vuotias Elias Kuukka oli kisassa 14:s ja jäi Lundanesista vajaat kahdeksan minuuttia. Kuukka on keskimatkan Suomen mestari. Hän ei ole ollut maailmancupissa kymmenen joukossa.

– Ei ollut kovin helppo kisa. Vähän oli käynnistymisvaikeuksia. Oli pari kinkkistä pitkää pätkää, Kuukka kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Miika Kirmula ei ollut parhaassa vireessään ja jäi kärjestä vajaat 10 minuuttia. Hän oli kisassa 16:s. Kirmula oli maalissa todella pettynyt.

– Alusta asti kulki huonosti. Ei toiminut mikään, ei juoksu eikä reitinvalinnat. Kauden kuntopiikki on mennyttä. Se on ollutkin vähän havaittavissa.

Kirmula oli tiistaina keskimatkan karsinnassa eränsä viides. Miesten keskimatka kilpaillaan perjantai-illalla.

Lue myös:

Suomen suunnistajat mitalijahdissa – näin seuraat MM-taistoja Ylen kanavilla

Pitkän matkan suunnistusmitalit ovat suomalaisilla tiukassa: Marika Teini on asettanut itselleen yksinkertaisen tavoitteen – "Sitä ei kauhean usein meikäläisellä tapahdu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat