Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Marika Teinillä erikoinen ilta MM-suunnistuksessa: jäi niukasti pitkän matkan pronssista – viimeisellä rastilla tullut hylkäys kumottiin nopeasti

Marika Teini oli neljäs suunnistuksen MM-kisojen pitkällä matkalla Norjassa.

suunnistus
Marika Teini
Marika Teini viime vuonna EM-kisoissa Sveitsissä.AOP

Suomen Marika Teini suunnisti neljänneksi MM-kisojen pitkän matkan kilpailussa Norjan Östfoldissä.

Teini jäi pronssista maalissa 12 sekuntia. Suomalainen hylättiin pian kisan jälkeen, koska hän ei ollut leimannut viimeistä rastia. Hylkäys kumottiin kuitenkin nopeasti.

Ruotsin Tove Alexandersson oli ylivoimainen ja voitti uransa kahdeksannen MM-kullan peräti kuuden minuutin ja 16 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen maannaiseensa Lina Strandiin.

Teini taisteli tiukasti mitalisjoista, mutta hävisi pronssimitalikamppailun niukasti Sveitsin Simona Aebersoldille.

Teini ihmetteli lopulta kumottua hylkäystään tuoreeltaan kisan jälkeen. TV-kuvissa näkyi, kuinka Teini kävi viimeisellä rastilla, mutta syystä tai toisesta leimaus ei ollut rekisteröitynyt tulosjärjestelmään.

– Ihmettelen kovasti, koska käsittääkseni siinä kävin ja aika lähietäisyydeltä leimasin sen rastin. Kyllä minulla sellainen fiilis jäi, että jotain siinä leimasimessa vilkkui. Ehkä näkökyvyssä on jotain vikaa tai sitten tekniikassa, Teini sanoi.

"Olen tyytyväinen"

Teini olisi kaivannut kisareitille enemmän metsässä juostavia rastivälejä. Suomalainen koki, että polkupätkillä vauhti ei ollut mitalikamppailua ajatellen riittävän hyvää.

– Yleisörastilla taistelin vielä kakkossijasta, niin onhan se nelossija tietysti mitalisijojen ulkopuolella. Mutta olen tyytyväinen suoritukseeni ja siihen, että pystyin taistelemaan mitaleista. Valmistautuminen on ollut vaikeaa erinäisten jalkavaivojen takia.

Venla Harju suunnisti kilpailussa kuudenneksi ja jäi voittajasta yhdeksän minuuttia ja 34 sekuntia. Myös Harju olisi toivonut reitille enemmän rastivälejä metsässä.

– Vähän piti keräillä maalissa itseään. Juoksu jäykistyi oikeastaan puolesta välistä alkaen. Lihakset eivät aina vain toimi samalla tavalla, Harju kertasi kilpailua.

Kolmas suomalainen Merja Rantanen oli lopputuloksissa 17:s.

MM-kisat jatkuvat perjantaina naisten ja miesten keskimatkan kilpailuilla. Yle välittää molemmat kilpailut kanavillaan. Marika Teini puolustaa keskimatkalla viime vuoden MM-hopeaa.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 19.33: Lisätty tieto Teinin hylkäyksen kumoutumisesta.

Lue myös:

Suomalaismiehet eivät venyneet kymppisakkiin pitkän matkan kilpailussa – Lundanes otti jo neljännen peräkkäisen MM-kultansa

Suomen suunnistajat mitalijahdissa – näin seuraat MM-taistoja Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat