Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Historiallinen naistuomari sai ylistystä Istanbulissa – "Erityislaatuinen tapahtuma"

Ensimmäisenä naisena miesten arvo-ottelun tuominnut ranskalainen Stephanie Frappart onnistui tehtävässään erinomaisesti.

jalkapallo
Stephanie Frappart ja Chelsean Olivier Giroud kättelevät kuvassa
Stephanie Frappart ja Chelsean Olivier Giroud kättelivät Istanbulissa. AOP

Istanbulin illassa tehtiin jalkapallohistoriaa, kun ranskalaisesta Stephanie Frappartista tuli ensimmäinen naistuomari miesten arvo-ottelussa. Frappart jakoi oikeutta Liverpoolin ja Chelsean välisessä Super cupin kamppailussa.

Frappart sekä linjatuomareina toimineet ranskalainen Manuela Nicolosi ja irlantilainen Michelle O'Neill selviytyivät tehtävistään erinomaisesti. Kenenkään reaktioista ei voinut päätellä, että tuomioista olisi valitettu sen takia, että naiset vastasivat kamppailun tuomaroinnista.

Myös sosiaalisessa mediassa Frappart sai suitsutusta. "Loistava tuomari", "hän oli virheetön", "Stephanie Frappart on ollut tänä iltana vakuuttava", sosiaalisessa mediassa kuvailtiin hyvin ottelun näpeissään pitänyttä oikeudenjakajaa.

Liverpoolin saksalaismanageri Jürgen Klopp näki, että historialliset hetket Istanbulissa olivat jo pitkään odotettua kehitystä.

– Viimeinkin näin tapahtui. Tämä oli ensimmäinen naisten tuomitsema finaali, siis erityislaatuinen tapahtuma, mutta toivon, että ei suinkaan viimeinen, Klopp kommentoi.

Lampard näki paljon hyvää

Liverpool voitti Super cupin nyt neljättä kertaa.

– Tämä oli vaikea ottelu. Täällä on kosteaa, ja kun peli meni jatkoajalle, olimme vähän vaikeuksissa. Onneksi voitimme, Liverpoolin keskikenttäpelaaja Jordan Henderson sanoi Euroopan jalkapalloliiton Uefan verkkosivuilla.

– Olen hyvin iloinen, että Adrian torjui viimeisen pilkun. Sanoin hänelle ennen sitä, että hänestä voi tulla tämän illan sankari, Liverpool-puolustaja Virgil van Dijk sanoi.

Chelsean manageri Frank Lampard kuvassa
Chelsean manageri Frank Lampard.AOP

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard oli ottelun jälkeen melko positiivisella mielellä, sillä joukkueen suoritus oli hyvä verrattuna Valioliigan katastrofaaliseen avauspeliin, jossa lontoolaiset hävisivät Manchester Unitedille 0–4.

- Minusta tuntui, että olimme vahvempi joukkue. Meillä oli vähän huonoa tuuria ja huonoa viimeistelyä, Lampard mietti.

– Tämä oli todella hyvä suoritus, kun vastassa oli joukkue, jota on rakennettu jo vuosia. Näin tänään asioita, joita haluan nähdä joukkueessa - työmoraalia ja voitontahtoa.

Lue lisää:

Liverpoolille jo neljäs Super Cupin pokaali – urhea Chelsea antautui vasta rangaistuspotkuilla

Liverpoolin ja Chelsean ottelun historiallisesti viheltävä naistuomari haluaa todistaa tasonsa: "Nyt on aika osoittaa, että olemme yhtä hyviä kuin miehet"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat