Suora

  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO

Boikotoivat Ruotsin naiskiekkoilijat jättävät Suomen turnauksen väliin: "Kaikki on peruttu"

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen vetäytyminen Suomen turnauksesta vahvistui torstaina.

jääkiekko
Damkronorna
Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi Helsingissä EHT-ottelussa joulukuussa 2018. AOP

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue ei matkusta ensi viikolla käynnistyvään Suomen EHT-turnaukseen, kertoo SVT. (siirryt toiseen palveluun) Syynä on pelaajien tyytymättömyys maajoukkuetapahtumista maksettaviin korvauksiin.

– Kaikki on peruttu. Olen juuri perunut hotellit, lennot ja sellaiset, Ruotsin jääkiekkoliiton PR-vastaava Anders Feltenmark sanoo SVT:lle.

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen oli määrä kokoontua torstaina valmistautumaan ensi viikolla käynnistyvään viiden maan turnaukseen. Yksikään pelaajista ei kuitenkaan ilmaantunut paikalle.

– Nykyään vain hyvin harva naispelaaja voi elää jääkiekolla. Maajoukkuetoimintaan osallistuakseen heidän on otettava vapaata töistä. Viime vuonna teimme töitä sen eteen, että he saivat sopimuksen, joka korvaisi menetetyt työtulot. Se päättyi 30. huhtikuuta eikä sitä ole uusittu. Jos he nyt osallistuvat maajoukkuetoimintaan, eivät he saa mitään korvausta. He jäävät taloudellisesti miinukselle, jos he edustavat Ruotsia, pelaajayhdistys SICO:n edustaja Klara Stenberg kommentoi Expressenille.

Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun) pelaajayhdistyksellä ja liitolla ei ole tällä hetkellä puheyhteyttä.

– Maajoukkuetoiminta on peruutettu. Pelaajat ovat ilmoittaneet, että he eivät ole tulossa. Olemme ottaneet asian vakavissamme ja peruneet kaikki varaukset, Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Tommy Boustedt sanoo Expressenille.

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue ilmoitti keskiviikkona boikotoivansa maajoukkuetapahtumia. Brynäsissä pelaava Erika Grahm julkaisi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) asiasta kirjoituksen.

Naisleijonien general manager Tuula Puputti vahvisti STT:lle, että Suomen jääkiekkoliittoa tiedotettiin asiasta torstaina alkuillasta.

– Keskustelimme kollegoiden kanssa tilanteesta eilen illalla ja sovimme, että heillä on päivä aikaa selvitellä tilannetta. Toiveeni oli totta kai, että he osallistuisivat turnaukseen, Yle Urheilun tavoittama Puputti sanoo.

Suunnitelmat Ruotsin poisjäämisen varalta on jo tehty.

– Joka tapauksessa Japani oli tulossa viidentenä joukkueena turnaukseen mukaan. Pyrimme mahdollisimman pienillä muutoksilla menemään ja säilyttämään mahdollisimman paljon suomalaisia kiinnostavia Suomen pelejä omilla paikoillaan, Puputti sanoo.

Naisleijonien oli määrä pelata turnauksen päätösottelu Ruotsia vastaan lauantaina 24.8. Keravalla.

Ruotsin joukkueesta otettiin Suomen jääkiekkoliittoon yhteyttä ensimmäisen kerran keskiviikkona.

– Heidän joukkueesta soitettiin eilen ja kerrottiin, että tälläinen tilanne on. He olivat yhtä lailla saaneet tiedon lehdistötiedotteesta eivätkä olleet kerenneet asiaa kauheasti miettiä. Totesimme yhteistuumin, että järkevää odottaa ainakin päivä ja selvittää tilanne.

Anders Feltenmark ei halunnut kommentoida asiaa Yle Urheilulle. Yle Urheilu on yrittänyt tavoitella Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteriä Tommy Boustedtia kommentoimaan asiaa.

Juttua päivitetty kello 17.59: Lisätty tieto Ruotsin maajoukkueen poisjäämisen varmistumisesta.

Lue myös:

Ruotsin naisjääkiekkoilijat boikotoivat maajoukkuetta, osallistuminen Suomen turnaukseen epävarmaa – "Häviämme taloudellisesti, jos sanomme kyllä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat