Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

HJK kaatui päävalmentajan mukaan kotimaan kentiltä tuttuun perisyntiinsä: "Meillä ei ole voittamisen rutiinia"

Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan HJK ei kyennyt pitämään johtoasemassa palloa haluamallaan tavalla Riga FC:tä vastaan.

jalkapallo
Riga FC HJK
Riga FC juhli villisti jatkopaikkaa Daniel O'Shaughnessyn seuratessa vierestä.AOP / Mauri Ratilainen

HJK:n pelaajat romahtivat Töölön jalkapallostadionin kentän pintaan loppuvihellyksen tullessa pahoin pettyneinä. Latvialainen Riga FC eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin yhteismaalein 3–3 jalkapallon Eurooppa-liigassa.

Helsinkiläiset ottelupariin lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta isokokoinen latvialaisjoukkue luotti vahvuuksiinsa ja aiheutti jo ensimmäisessä osassa HJK:lle hankaluuksia. 1–1-vierastasapeli oli HJK:lle kuitenkin hyvä lähtökohta kotiotteluun.

HJK johti Töölössä kahteen otteeseen, mutta Roman Debelko osui kahdesti ja laukoi Riga FC:n seuraavalle karsintakierrokselle FC Kööpenhaminaa vastaan. Johtoaseman menettäminen on ollut HJK:n perisynti myös Veikkausliigassa tällä kaudella. Sen totesi ottelun jälkeen myös päävalmentaja Toni Koskela.

– Meillä ei ole voittamisen rutiinia ja kykyä pitää johdossa palloa. Lähdemme mukaan pelaamaan pitkää palloa, missä olemme heikompia kuin erittäin isokokoinen vastustaja. Jouduimme puolustamaan liikaa ja boksiin tuli pari tilannetta, joita emme klaaranneet, Koskela sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Aktiivinen alku tuotti HJK:lle nopean johtomaalin Riku Riskin hankkiman rangaistuspotkun jälkitilanteesta. Maalin viimeistellyt Petteri Forsell korosti ottelun alla pallonhallinnan merkitystä, mutta aktiivisuus hyökkäyssuuntaan karisi tärkeillä hetkillä.

– Niillä tietyillä hetkillä kun olimme aktiivisia, olimme aika hyvissä paikoissa. Pidemmät hyökkäykset meillä syystä tai toisesta loppuvat, kun puolustamme johtoa. Psyykkinen puoli ei jotenkin sitä kestä, Koskela pohti.

Riku Riski
Riku Riski hankki HJK:lle rangaistuspotkun heti ottelun alussa.AOP / Mauri Ratilainen

"Pännii älyttömästi"

Riikalaispelaajat juhlivat päätösvihellyksen jälkeen kentällä villisti. Paikka Eurooppa-liigan playoff-vaiheessa on latvialaisjoukkueille todella harvinaista herkkua.

– Kyllä tämä syö niin paljon, ettei tässä voi edes sanoa, mitä tekisi mieli. Pännii älyttömästi, että he juhlivat meidän stadionilla, HJK:n keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström totesi.

HJK:n leirissä tiedettiin Riga FC:n vaarallisuus erikoistilanteissa, olihan joukkueen tasoitusmaali ensimmäisessä osassa syntynyt juuri kulmapotkusta. Silti 1–1-tasoitus syntyi Töölössä kaukaa lähteneen vapaapotkun jälkitilanteesta.

– Aika kaukaa se lähti, lähempänä puolta kenttää. Niissä kakkospalloissa olemme olleet huonoja. Toinen maali pomppi jotenkin, emme seuranneet boksissa miestä tarpeeksi hyvin, Dahlström kertasi.

Dahlströmin mielestä HJK petrasi vierasottelun toiselta puoliajalta.

– Pystyimme rummuttamaan hyökkäyksiä heti, kun olimme tarpeeksi aktiivisia. En tiedä mistä se jäi kiinni, ettemme olleet sitä koko ajan.

Lue myös:

HJK koki karmean pettymyksen kotikentällä: Riga FC nousi kaksi kertaa tasoihin ja eteni vierasmaalisäännöllä jatkoon Eurooppa-liigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat