MM-kisoihin nimetyllä Ella Junnilalla nivelsidevamma – valmentaja Kilpi levollinen: "Laitetaan nilkka kuntoon Dohaan"

Suomen korkeushyppylupaus Ella Junnila kertoo Instagram-tilillään, että hänellä on nilkassaan nivelsidevamma.

yleisurheilu
Ella Junnila
Kuvassa Ella Junnila Tomi Hänninen

Ella Junnila ei pystynyt nilkan pyörähtämisen takia kisaamaan korkeudessa viime vikonloppuna Superliigassa. 20-vuotias suomalaistoivo teippasi nilkkansa, mutta päätti vetäytyä EM-joukkuekilpailusta.

Torstain tuoreessa Instagram-päivityksessään Dohan MM-kisoihin nimetty Junnila kertoo, että hänen nilkkansa on magneettikuvattu ja että kyseessä on nivelsidevamma.

Junnilan henkilökohtainen valmentaja Jouko Kilpi valotti asiaa Yle Urheilulle.

– Nilkkaa parannellaan. Siellä on ollut venymistä, kun luun päät ovat kosketelleet toisiaan. Ei mitään kauhean pahaa, mutta tässä vaiheessa nillkkaa säästellään. Nyt tehdään perusharjoittelua ja.laitetaan nilkka kuntoon Dohaan.

Valmentajan mukaan Ella Junnila jättää muutaman kilpailun väliin, mutta MM-kisoja silmällä pitäen kaiken pitäisi olla kunnossa. Henkisesti pieni paussi voi tehdä hyvää, varsinkin kun ottaa huomioon, että urheilijalla on alla rankka kesäkausi.

– Lääkärin mukaan onneksi ei mitään kovin vakavaa. Siinä menee oma aika parannellessa. Kaksi–kolme viikoa, jonka jälkeen sen pitäisi olla jo aika hyvä. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin, kertoo Kilpi.

Junnila on hypännyt tällä kaudella Suomen ennätyksen 195. Hän otti aiemmin kesällä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa pronssia.

Lue lisää:

Ella Junnila jätti viime hetkellä Superliigan välistä – nilkka pyörähti valmistavassa harjoituksessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat