Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut

MM-kisoihin valmistautuva Liettua löylytti Suomen koripallomiehiä

Liettua löylytti Suomen koripallomaajoukkueen 87-46 (40-23) Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksessa Espoossa.

koripallo
Antti Kanervo
Antti Kanervo kuvassaAOP

Liettuan isot NBA-miehet olivat näkyviä Suomea vastaan. Jonas Valanciunasin pussitti 18 pistettä) ja Damantas Sabonisin yhdeksän.

MM-kisoihin valmistauva Liettua oli liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan. Suomelta sen sijaan puuttuivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen, joka istui Espoon areenan katsomossa.

Liettua haki ottelun alussa järjestelmällisesti korin alta Jonas Valanciunasta, joka nosteli lähietäisyydeltä kuusi pistettä viiden ensimmäisen minuutin aikana. Ensimmäisten minuuttien aikana Suomi pystyi hetkittäin sekoittamaan Liettuan hyökkäyspeliä, mutta hyökkäyspäässä Suomella oli suuria vaikeuksia saada hyviä heittopaikkoja.

Avausneljänneksen päättyessä Liettua oli jyrännyt jo 22–9-johtoon.

Toisen neljänneksen ensimmäisten kolmen ja puolen minuutin ainoat pisteet Suomi sai, kun liettualaispelaaja koski korisukkaan ja näin Shawn Huffin korkea syöttö korin alle Tuukka Kotille tulkittiin kahden pisteen koriksi. Neljänneksen päätteeksi Edon Maxhuni upotti kakkosen, ja puoliajalle mentiin Liettuan 40–23-johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Liettua lasketteli 66–36-johtoon, eikä Suomi saanut missään vaiheessa hyökkäyspeliään kulkemaan.

Suomen etevimmät koritehtailijat olivat kuuteen pisteeseen yltäneet Antti Kanervo, Mikael Jantunen ja Topias Palmi. Shawn Huff ja Mikko Koivisto onnistuivat viiden pisteen edestä.

Suomi kohtaa sunnuntaina Venäjän, joka Liettuan tavoin valmistautuu MM-kisoihin. Ottelua voi seurata suorana Areenasta klo 18.55 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:sta klo 22.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat