Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Kaksi edellistä kisaa ovat keikauttaneet Valtteri Bottaksen asetelmia uuden sopimuksen suhteen: "Tässä lajissa on paljon lyhytnäköistä porukkaa"

Suomessa lomailevan Valtteri Bottaksen mukaan Saksan ja Unkarin kisojen epäonnistumiset ovat hidastaneet uuden sopimuksen neuvotteluita.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottaksen mukaan Lewis Hamilton hallitsee renkaiden käytön häntä paremmin.Pixathlon/REX/All Over Press

F1-sarjassa ajavan suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen Suomen loma on ollut kiireinen.

– On ollut kaikenlaisia puheluita sinne sun tänne, Bottas kertoo Yle Urheilulle.

Suomalaiskuljettaja on ollut viime aikoina suuri puheenaihe Formula 1 -maailmassa. Ranskalaista Mercedeksen varakuljettajaa Esteban Oconia on spekuloitu ykköstallin kisakuljettajaksi Bottaksen tilalle.

Yhtenä syynä ovat Bottaksen viime kisojen kehnot suoritukset. Suomalainen myöntää, että GP:t Saksassa ja Unkarissa ovat vaikuttaneet sopimusneuvotteluihin. Vielä keväällä näytti, että jatkosopimus olisi varma.

– Varmasti se on ainakin vähän hidastanut prosessia. Tässä lajissa on paljon lyhytnäköistä porukkaa, Bottas kertoo Yle Urheilulle.

"Elokuun aikana pitäisi olla kaikki selvillä"

Bottas keskeytti Saksassa. Unkarissa toisesta ruudusta lähtenyt suomalaiskuski ajoi kahdeksanneksi. Bottas kuitenkin uskoo, että aiemmat suoritukset ovat vielä ihmisten muistissa.

– Jos katsoo edellisiä tuloksia, niin eivät ne tietenkään hyviä olleet. Isommassa kuvassa asiat ovat menneet hyvin. Odotellaan vielä hetki, Bottas viittaa sopimusneuvotteluihin.

Bottas uskoo, että neuvottelut saadaan päätökseen pian. Sopimuksen syntymiseen vaikuttavat monet asiat.

– Paljon on politiikkaa mukana myös mukana tässä lajissa sopimusta tehtäessä. Sitä varmaan siellä puntaroidaan. Elokuun aikana pitäisi olla kaikki selvillä, siihen tähdätään.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottaksen viime kisat ovat olleet pettymyksiä.EPA / AOP

Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton johtaa F1-sarjaa selvästi. Hamilton on voittanut kahdeksan kisaa, Bottas kaksi. Bottaksen mukaan Hamilton osaa hallita renkaita häntä paremmin. Se on yksi syy brittikuskin ylivoimaan.

– Minulla on ollut myös vähän huonoa tuuria ja taktiikkavirheitä. Lisäksi pari omaa mokaa.

Bottas viihtynyt rallin ratissa

Viime viikkona Bottas on kartuttanut kokemusta WRC-auton ratissa – kuitenkin ihan vain huvin vuoksi. Villeimmät spekulaatiot ovat vieneet jo miestä kokonaan ralliradoille. Tämän vaihtoehdon Bottas tyrmää toistaiseksi.

– Ajoin pari testipäivää, koska se on hauskaa. Ralli on mielenkiintoinen ja vaikea laji. Sain vähän muuta mietittävää. Kaikki suunnitelmat ensi vuoteen liittyvät Formulaan, Bottas painottaa.

Kovaa vauhtia Bottas on silti mennyt. Suomalainen on ajanut samoja pätkiä WRC-luokan kärkikuskien kanssa.

– Lähellä olen ollut huippukuskien vauhteja, mutta testihommat ovat erikseen.

Tällä hetkellä F1-sarjassa vietetään taukoa, ja Bottas nauttii Suomen loppukesästä Pajulahdessa. Bottas lähtee sunnuntaina rikkomaan viime kaudella tehtailemaansa ennätystään Duathlonissa.

– 300 metriä on enemmän matkaa kuin edellisenä vuonna. Silti lähden tekemään ennätystä, Bottas myhäilee.

Lue myös:

Bottaksen huippupaikan uhkaa viedä asuntovaunussa vuosia elänyt lahjakkuus – suomalaispomo yllättyi entisen kuskinsa noususta ja hehkuttaa perheen valtavia uhrauksia

Kimi Räikkönen täräytti rajun kommentin tallinsa alkukaudesta: ”Näyttää aika kuralta”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat