Suora

  • Elävä arkisto esittää

W Series on vain välitavoite – Emma Kimiläinen tavoittelee tehdaskuljettajan paikkaa: "Sarjaa tarvittiin, että naiset saatiin nostettua esiin"

Viides sija jätti menestyksen jälkeen ensi kaudelle.

moottoriurheilu
Emma Kimiläinen
AOP

Historian ensimmäinen naisten formulasarjan kausi olisi voinut päättyä suomalaisjuhliin, mikäli Emma Kimiläinen ei olisi joutunut ensimmäisessä kilpailussa kolariin ja sitä seuranneeseen pakkolepoon. Niskavaivat pitivät Kimiläisen poissa kahdesta kilpailusta, ja suomalainen sijoittui sarjassa lopulta viidenneksi.

Kahdessa viimeisessä kilpailussa Kimiläinen ajoi sijoille yksi ja kaksi, mikä jätti menestyksen nälkää ensi kautta varten. Kimiläinen myöntää kuitenkin, että tavoitteet ovat vielä korkeammalla.

– W Series on ollut minulle ehkä sellainen näyteikkuna, missä voin näyttää, että täällä edelleenkin olen ja tälläiset ovat taitoni. Toivon, että pääsisin sieltä eteenpäin, Kimiläinen kertoo Yle Urheilulle.

Suomen naisten moottoriurheilun kirkkain tähti kertoo tavoitteistaan maailman ensimmäisessä moottoriurheilun kattojärjestöjen FIM:in ja FIA:n järjestämässä kongressissa. Moottoriurheilumaailman naisvaikuttajat ovat kokoontuneet viikonlopuksi Vierumäelle keskustelemaan paitsi lajin tulevaisuudesta ja naisten asemasta moottoriurheilumaailmassa.

Tehdaskuljettajan paikka kiinnostaa

Yksi Kimiläisen tulevaisuuden mahdollisuus olisi kisata tulevaisuudessa F3 -luokassa yhdessä miesten kanssa.

– Pitää olla oikeita kontakteja. Koko laji perustuu oikeille kontakteille, Kimiläinen sanoo.

Ennen kaikkea suomalainen tavoittelee tehdaskuljettajan paikkaa.

– Minulla on hakusessa tehdaskuljettajan paikka jonkun autovalmistajan puitteissa. Jos pitää mainita joku tietty sarja tai kilpailu Le Mansin 24 tunnin kilpailua olisi kiva kokeilla, Kimiläinen paljastaa.

W series -sarja on saanut osakseen myös paljon kritiikkiä, sillä sen on muun muassa sanottu erottavan nais- ja mieskuljettajia yhä vahvemmin toisistaan. Vaikka Kimiläinen tavoittelee yhä miesten kanssa samassa sarjassa ajamista, on hän ollut erittäin tyytyväinen historian ensimmäisen naisten formulasarjan kisajärjestelyihin ja moderneihin autoihin.

– En ole koskaan ajanut noin ammattimaisessa, tasaväkisessä ja reilusti järjestetyssä sarjassa. Mielestäni sarjaa tarvittiin siihen välimaastoon, että meidät naiset saadaan nostettua esiin ja pääsemme näyttämään, kuinka hyviä olemme. Sitä kautta oikeat henkilöt huomaavat taitomme ja voimme päästä eteenpäin, Kimiläinen avaa.

Lue myös:

Kimiläinen ajoi huiman loppukauden historiallisessa formulasarjassa – muikea palkintopotti menee täysipäiväiseen urheilijan elämään: "Sarja on osoittautunut mahtavaksi"

Emma Kimiläinen jännittävän formulakisan toinen – kuittasi 90 000 dollarin palkintopotin

Kommentti: Emma Kimiläisen tarinassa on kaunis opetus meille kaikille, vaikka puolen miljoonan dollarin voittopotti jäi ottamatta harmillisen sattuman takia

Suomalainen formulakuljettaja nousi sängyn pohjalta voittajaksi – Emma Kimiläinen taistelee vielä 100 000 dollarin potista: ”Menestys lähtee onnellisuudesta” Mahtavaa! Emma Kimiläinen taisteli ensimmäisen voittonsa uudessa formulasarjassa, vaikka sai huonon lähdön

Kauden avauksen tärskystään tervehtynyt Emma Kimiläinen palasi radalle – kahdeksanteen lähtöruutuun Norisringillä

Naisten formulasarjan kärkikuljettajalle pesti F1-talli Williamsiin

Uuden formulasarjan avauskisasta muodostui Emma Kimiläiselle katastrofi – auto juuttui ensin lähtöruutuun, sitten suomalaisen kisa päättyi rajuun kolariin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat