Pahoista jalkavaivoista kärsivä Marika Teini ei olisi halunnut suunnistaa viestiä, mutta valmennusjohto päätti toisin – "Jos luettelen vaivat, teillä loppuu lähetysaika"

Suomen tähtisuunnistajaa Marika Teiniä ovat vaivanneet nilkkavaivat. Jo perjantainen keskimatka päättyi kyyneliin.

suunnistus
Marika Teini
Marika Teini oli Suomen mitalitoivo suunnistuksen MM-kisoissa Norjassa.IOF/WOC2019

Suunnistuksen MM-kisoista odotettiin etukäteen paljon Marika Teiniltä, joka nappasi viime vuonna keskimatkan MM-hopeaa ja EM-kultaa.

Avausmatkalla, pitkällä matkalla Teini oli upeasti neljäs. Hän jäi vain 12 sekuntia pronssimitalista.

Bravuurimatkallaan, perjantaisella keskimatkalla Teini jäi yhdeksänneksi. Suunnistaja teki muutaman heikon reitinvalinnan, mutta vauhtikaan ei ollut sitä, mitä Teiniltä on totuttu näkemään.

Pettymys perjantain matkalla oli karvas.

– Tilanne on sellainen, että nämä jalat ovat niin säleinä, etten usko pystyväni juoksemaan viestiä, Teini kyynelehti perjantaina Ylen lähetyksessä.

Yllättäen Teini oli kuitenkin lauantaina Suomen naisten viestijoukkueen toisella osuudella, vaikka hänen tilalleen olisi voinut vaihtaa keskimatkalla sijalle 22 suunnistaneen Saila Kinnin.

Teinille kävi osuudellaan pieniä virheitä, ja vauhti oli edelleen kadoksissa. Suunnistusosuutensa jälkeen Teini kertoi, ettei olisi halunnut osallistua lainkaan viestiin.

– Olin eilen vähän sitä mieltä, ettei näillä jaloilla pysty juoksemaan, ja olen edelleen sitä mieltä. Kisa oli aika tuskaa. Valmennusjohdon näkemys oli se, että tämä on paras mahdollinen joukkue. Sillä mentiin, Teini kommentoi lauantaina Ylen lähetyksessä.

Ongelma on Teinin nilkoissa, joiden vuoksi 30-vuotias suunnistaja aikoo mennä magneettikuviin.

– Kun ei pysty juoksemaan, on aika vaikeaa suunnistaakin. Keskittyminen on koko ajan siinä, miten jalan asettaisi, ettei satu. Tiellä tilanne on ihan ok, mutta maasto on ongelma.

Teinillä on ollut jo jonkin aikaa ongelmaa jalkojensa kanssa. Vaiva ei ole kuitenkaan sama, kuin mikä häntä on tähän saakka vaivannut.

– Kesän aikana on tullut jatkuvasti uusia vaivoja jalkoihin. Jos alan niitä luettelemaan, teillä loppuu lähetysaika.

MM-kisat olivat Teinille iso pettymys. Hän satsasi Norjassa käytäviin arvokisoihin rutkasti. Teini muun muassa muutti Norjaan maaliskuussa harjoitellakseen MM-kisoille tyypillisissä maastoissa.

Suomen naisten viestijoukkue oli lopulta kuudes.

Teinin kauden jatko ratkeaa myöhemmin, kun hän on käynyt tutkimuksissa.

Teiniä lähetyksessä haastatteli Markku Mäkäräinen.

Lue myös:

Sensaatiomainen hopea! Suomen miehet palasivat suunnistuksen MM-viestimitaleille 10 vuoden tauon jälkeen uskomattomassa kamppailussa

Alexandersson nappasi kolmannen suunnistuskultansa MM-viestin sekuntipelissä – Suomi jäi kauas mitaleista virheiden takia

Mitalitili auki! Venla Harju suunnisti MM-pronssia keskimatkan kilpailussa

Marika Teinillä erikoinen ilta MM-suunnistuksessa: jäi niukasti pitkän matkan pronssista – viimeisellä rastilla tullut hylkäys kumottiin nopeasti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat