Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kahdeksankertainen MM-mitalisti Merja Rantanen lopettaa maajoukkueuransa ensi vuonna suunnistuksen MM-sprintissä

39-vuotias Merja Rantanen ei ole mukana seuraavissa suunnistuksen MM-maastokisoissa vuonna 2021.

suunnistus
Merja Rantanen, MM2019
Merja Rantanen päätti MM-kisat Norjassa tyylikkääseen ankkuriosuuteen naisten viestissä.IOF/WOC2019

Vuonna 2008 MM-kisadebyyttinsä tehnyt Merja Rantanen aikoo lopettaa uransa maajoukkueessa ensi vuoden jälkeen. Rantanen kertoi päätöksestään naisten MM-viestin jälkeen Ylen TV-lähetyksessä.

Rantanen palasi maajoukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Hän piti viime vuoden äitiyslomaa.

Norjan MM-kisoissa Rantanen on esiintynyt päivä päivältä paremmin.

Pitkällä matkalla Rantanen oli 17:s. Hän jäi matkan kuningattaresta Tove Alexanderssonista yli 15 minuuttia. Perjantaisella keskimatkalla Rantanen oli 11:s.

Lauantaina Rantanen toi Suomen kuudentena maaliin naisten viestissä. Hän nosti Suomen sijoitusta kaksi sijaa ankkuriosuudellaan.

– Loppusuoralla yritin ottaa ilon irti viimeistä kertaa maastokisoissa, mutta kyllä siinä alkoivat nopeat solut olla hyytyneenä, Rantanen kertoi Yle Urheilulle.

Rantanen tarkensi kommenttiaan, ettei hän ole mukana enää vuoden 2021 MM-maastokisoissa Tšekissä. Sen sijaan hän aikoo osallistua vielä ensi vuonna sprinttimatkojen MM-kisoihin Tanskassa.

– Siellä on tarkoitus satsata vielä tosissaan ja kiusata nuorempia, jos näin voi sanoa.

Rantanen on voittanut urallaan kahdeksan MM-mitalia: kolme kultaista, yhden hopeisen ja neljä pronssista. Kaikki kultamitalit ja kolme pronssimitalia ovat viesteistä. Vuonna 2015 Rantanen nappasi keskimatkalta MM-hopeaa ja vuonna 2013 keskimatkan MM-pronssia.

EM-kilpailujen viesteistä Rantasella on yksi kulta, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Lisäksi hän saavutti vuonna 2008 keskimatkan EM-hopeaa.

Sunnuntaina päättyvät MM-kisat Norjassa ovat Rantasen uran kymmenennet MM-kisat.

Rantasta TV-lähetyksessä haastatteli Markku Mäkäräinen.

Lue myös:

Pahoista jalkavaivoista kärsivä Marika Teini ei olisi halunnut suunnistaa viestiä, mutta valmennusjohto päätti toisin – "Jos luettelen vaivat, teillä loppuu lähetysaika"

Sensaatiomainen hopea! Suomen miehet palasivat suunnistuksen MM-viestimitaleille 10 vuoden tauon jälkeen uskomattomassa kamppailussa

Alexandersson nappasi kolmannen suunnistuskultansa MM-viestin sekuntipelissä – Suomi jäi kauas mitaleista virheiden takia

Mitalitili auki! Venla Harju suunnisti MM-pronssia keskimatkan kilpailussa

Marika Teinillä erikoinen ilta MM-suunnistuksessa: jäi niukasti pitkän matkan pronssista – viimeisellä rastilla tullut hylkäys kumottiin nopeasti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat