Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä

Taika Koilahti hätyytteli jälleen ennätystään – Pulli leiskautti yli kahdeksan metriä

Taika Koilahti jäi niukasti pituusennätyksestään Sierra Nevadassa. Kristian Pulli leiskautti yli kahdeksan metrin rajan.

yleisurheilu
Taika Koilahti
Taika Koilahti jatkaa loistovireessä. Lehtikuva / Emmi Korhonen

Pituushyppääjä Taika Koilahti jatkaa kelpo vireessä. Koilahti ponnisti voittoon tuloksella 662 lauantaina Espanjan Sierra Nevadassa. Koilahti jäi vain seitsemän senttiä ennätyksestään reilun 2 300 metrin korkeudessa hypätyssä taistossa.

Koilahti sai tuloksen ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, mutta astui siinä välissä yli pitkiä hyppyjä. Koilahti oli pettynyt päiväänsä, vaikka hätyytteli jälleen ennätystään.

– Yliastumiset harmittavat paljon. Juoksuni tuntui kevyeltä ja kulki hyvin, mutta tuli yliastuttuja. Viimeisellä hypyllä päätin, että tällä haluan tuloksen ja jarrutin lankulle, Koilahti kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Anne-Mari Lehtiö sijoittui kolmanneksi kesän parhaalla hypyllään 631.

Pulli yli kahdeksan metrin rajan

Kristian Pulli rikkoi kahdeksan metrin rajan miesten kilpailussa. Pullin pisin hyppy kantoi 806, eli sentin päähän omasta ennätyksestä, mutta siinä oli myötätuulta 3,7 metriä sekunnissa.

Pisin ennätyskelpoisessa myötätuulessa hypätty kantoi 805, joka on kuluvan kesän kotimainen kärkitulos.

– Nyt alkaa tuntua, että kunto nousussa. Jalat tuntuivat kevyeltä jo verryttelyssä. Olin tyytyväinen siihen, että nyt tuli tasainen sarja. Tekeminen pysyi hyvällä tasolla. Tässä on menty yksi steppi eteenpäin, Pulli arvioi.

Pulli on kuitenkin harmistunut siitä, etteivät hänen tuloksensa näytä riittävän pääsyyn Dohan MM-kisoihin. Tällä hetkellä rankingin kautta MM-kisapaikkaan vaaditaan tulos 807.

Päivän ykkönen oli 819 liitänyt Australian Henry Frayne. Arttu Pajulahti hyppäsi 3,0 m/s:n myötätuulessa tuloksen 794 ja viidenneksi. Eero Haapalan tulos 767 riitti seitsemännelle sijalle.

Päivitys kello 21.13: Miesten pituustulokset täydennetty.

Lue lisää:

Nyt kelpaa tuulettaa! Taika Koilahti leiskautti uuden ennätyksensä, MM-raja vain kolmen sentin päässä – katso SM-kultaan kantanut hyppy ja iloiset tunnelmat

Karmea pettymys! Mitalisuosikki Taika Koilahti ei saanut lainkaan tulosta – "Jotenkin pystyy ehkä nielaisemaan tämän pettymyksen"

Ihmeellistä sähläystä pituuden EM-karsinnassa – Taika Koilahden hyppy hyväksyttiin jälkikäteen: "Joku tuli huutamaan, että ei voi nostaa valkoista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat