Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
 • Painin MM, vapaapaini
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
 • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
 • Urheiluruutu
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Ysäriä ja rillausta

Itsevarma Lassi Etelätalo uskoo 85-metriseen ja MM-edustuspaikkaan: "Aika pitkälle Tonikin saa heittää, jos meinaa viedä sen paikan"

Miesten keihäänheiton kolmannesta MM-edustuspaikasta karsitaan Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan kesken. Miehet kohtaavat sunnuntaina Espoon GP-kisassa.

yleisurheilu
Lassi Etelätalo
Elokuun alussa Suomen mestaruuden voittanut Lassi Etelätalo jahtaa uransa ensimmäistä 85 metrin ylitystä. Tomi Hänninen

Miesten keihäänheiton hallitseva Suomen mestari Lassi Etelätalo on vielä vailla edustuspaikkaa syyskuun lopussa alkaviin MM-kisoihin. Antti Ruuskasen ja Oliver Helanderin valinnat on jo lyöty lukkoon. Kolmas paikka on kahden kauppa – siitä kilpailevat Etelätalo ja Toni Kuusela.

Etelätalo ja Kuusela kilpailevat jälleen samassa kilpailussa Espoon GP-kisassa sunnuntaina. Leppävaaran kentälle nähdään useita yli 80 metrin miehiä. Kylkivammasta kilpailukuntoon toipunut Oliver Helander palaa keihäspaikalle tähdittämään GP-sarjan viimeistä osakilpailua.

Kaksi viikkoa sitten uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden napannut Etelätalo heitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa kauden parhaansa 84,11 viimeisellään. Arvokisoissa kova tulos pitäisi täräyttää jo ensimmäisten kierrosten aikana, mikäli mielii kilpailun kolmelle viimeiselle kierrokselle.

– Espoossa pitää varmasti onnistua jo ensimmäisellä kolmella kierroksella, että se on hyvää harjoitusta vielä isompiin kisoihin. Varmasti voittotulos tulee olemaan 85:n päälle, riippuen olosuhteista, Etelätalo kertoo Yle Urheilulle Espoossa.

31-vuotias heittäjä sai hurjasti itsevarmuutta voitosta ja 84-metrisestään Lappeenrannassa. Hän uskoo, että edustuspaikkaan MM-joukkueessa on hänellä hyvät mahdollisuudet.

– Se paikka tulee itselle, kun vain heittää tarpeeksi pitkälle näissä tulevissakin kisoissa. Aika pitkälle Tonikin saa heittää, jos meinaa viedä sen paikan, Etelätalo pohtii.

Etelätalon ennätys 84,98 on vuodelta 2014. Nyt uransa kenties parhaassa kunnossa oleva joensuulainen luottaa siihen, että yli 85 metrinen on tulossa vielä tällä kaudella.

Viimeisissä näytön paikoissa Etelätalolla ja Kuuselalla on harteillaan paineita. Kilpakumppanin kohtaaminen Espoossa ei Etelätalon mukaan kuitenkaan vaikuta millään tavalla kisan kulkuun.

– Lähden aina voittamaan jokaista kisaa. Tarkoitus ei ole koskaan hävitä ja niin se on nytkin. Kyllä se ennätyksen päälle pitäisi mennä, että ei mitään ylärajaa kannata laittaa, Etelätalo sanoo.

Yle näyttää Espoon GP-kilpailun suorana Yle TV2:ssa ja Areenassa sunnuntaina kello 18.30 alkaen.

Lue myös:

Helander kilpailee viimein sunnuntaina – valmentaja odottaa heti komeaa kaarta ja väläyttää lähes 86-metrisen heiton mahdollisuutta

Dohan kisakoneeseen tyrkyllä oleva Toni Kuusela odottaa jo Espoon keihäskisaa – "Tänään oli jo parempaa tekemistä"

Pitkämäen poisjäänti teki MM-valinnoista kahden kaupan – asiantuntijan mukaan yksi asia ratkaisee ennen kaikkea komean keihäsuran jatkumisen

Keihäänheiton MM-kisavalinnat menivät kerralla uusiksi – näin Suomen kolmas edustaja valitaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat