Hyppää sisältöön

KuPSin päävalmentajan arki kävi liian raskaaksi – kauden jälkeen joukkueen jättävä valmentaja saattaa pitää taukoa: "En halua vetää itseäni piippuun"

KuPSin päävalmentajalla Jani Honkavaaralla ei ole kiire uusiin valmennushommiin Veikkausliigakauden jälkeen.

Jani Honkavaaran valmentama KuPS kukisti edellisessä ottelussaan Ilveksen 2–0 Tampereella. Kuva: AOP/Timo Hartik

Kolmatta kauttaan KuPSin päävalmentajana toimiva Jani Honkavaara ei jatka tehtävässään ensi kaudella. MTV-uutiset kertoi asiasta perjantaina. (siirryt toiseen palveluun)

Honkavaara kertoo Yle Urheilulle, että päätökseen vaikutti moni seikka. Valmentajan perhe on pääkaupunkiseudulla, ja Honkavaaran koti Kuopiossa. Autonmittariin on tullut viime vuosina 50 000 kilometriä vuodessa.

– Itselläni on tunne, että on aika astua syrjään. En halua joutua siihen tilaan, että minä olisin väsyksissä tähän hommaan. En halua vetää itseäni piippuun, Honkavaara kertoo puhelimessa.

Honkavaara oli miettinyt päätöstä jo pitkään. Tilanne oli tiedossa jo sopimusta tehdessä viime vuonna.

– Kieltäydyin pidemmästä sopimuksesta, koska tiesin, että todennäköisesti on tällainen tilanne. Kokonaispaketti on vähän liian raskas. Lisäksi kolme vuotta valmentajalle on myös pitkä aika samassa seurassa, hän painottaa.

"Ei ole kiire ottaa seuraavia töitä"

Honkavaaran alaisuudessa KuPS on sijoittunut Veikkausliigassa molemmilla kerroilla kolmen parhaan joukkoon. Nyt kuopiolaiset pelaavat Veikkausliigassa kolmantena, ja europeleissäkin joukkue on saanut hyviä päänahkoja.

Kauden jälkeen Honkavaaran suunnitelmat ovat toistaiseksi täysin auki. Valmennusura jatkuu, mutta taukoa saattaa tulla.

– Ei ole kiire ottaa seuraavia töitä. Kiva, jos löytyy jotain. Jos ei löydy, niin ei haittaa. Voisin olla ihan hyvin valmentamatta hetken, Honkavaara valottaa.

Pelkästään pitkää välimatkaa Honkavaara ei kuitenkaan laita syyksi sille, että pesti KuPSissa ei jatku. Valmentajan työ on Honkavaaran mielestä kuluttavaa, koska työssä on kiinni 24 tuntia päivässä. Isot kilometriluvut autonratissa kuuluvat työnkuvaan.

Honkavaaran päätös on jo kantanut myös KuPSin pukuhuoneeseen. Valmentajan mukaan joukkueen pelaajista osa on tiennyt, että valmennusura Kuopiossa ei jatku.

Runkosarjaa on jäljellä enää vain kaksi ottelua, jonka jälkeen alkaa jatkossarja.

– En usko, että tämä hirveästi vaikuttaa pelaajien ajatuksiin. Osa on varmasti aavistanut tilanteen, mies päättää.

Lue myös:

Veikkausliigan mestaruustaistelu muuttui entistä kiharaisemmaksi – KuPS nollasi Ilveksen Tampereella, kärkipaikka vaihtui

Manchester Cityn valmentaja Guardiolalla jyrkkä mielipide videotuomaroinnista: "Se on pakko korjata" BBC: Kolme kuollutta ja 10 loukkaantunutta fanien yhteenotossa jalkapallo-ottelussa – loukkaantuneiden joukossa Teemu Pukin ex-joukkuetoveri

Huuhkaja-pelaajat säteilevät maailmalla: Lappalaisella taas kahden maalin ilta Pohjois-Amerikassa

Teemu Pukin hurja maalitahti harvinaista Valioliigassa – vastaavaa kauden aloitusta saa hakea yli 20 vuoden takaa  

Liverpool ja Arsenal tiukilla, mutta voittoihin - Cityn voittomaali huippupelissä kaatui VAR-tuomioon

Hattutemppukaan ei riitä – Valioliigan maalipörssiä johtava Teemu Pukki: "Olisin voinut tehdä enemmänkin maaleja"