Suora

  • Elävä arkisto esittää

Superpesiksen pudotuspelien avauskierros menossa läpihuutona suosikeille

Miesten Superpesiksen pudotuspelien sävelet ovat olleet selvät.

Miesten superpesis
Juha Puhtimäki kuvassa
Joensuun Juha Puhtimäki sunnuntain kamppailussa Hyvinkäätä vastaan. Lehtikuva / Jorma Vainio

Miesten Superpesiksen puolivälierien neljä ottelusarjaa ovat suosikkien johtolukemissa voitoin 2–0, kun kolmella voitolla selviytyy jatkoon. Hyvinkään Tahkosta puolustavaa mestaria Joensuun Mailaa pystyi kiusaamaan oikeastaan vain Teemu Nikkanen, kun Pihkalassa nähtiin Tahkon kotitappio 0–2 (5–6, 0–3).

– Olihan tämä kohtuuhyvä esitys, muttei niin hyvä kuin ottelusarjan kotiavauksessamme, kommentoi Juha Niemen kopituslyönnillä avausjaksolla juoksun arvoisesti kolmospesältä livistänyt Juha Puhtimäki.

JoMan juoksuhanoja aukoivat kotiutuksillaan Henri Litmanen, kunnarin (1+0) iskenyt Lauri Kivinen ja avausjakson voittojuoksun lyönyt Simo Rahunen, kunnes jokerien Aleksi Rautiaisen yksi ja Niemen kaksi kotiutusta olivat liikaa Tahkon hyvästä kiristä huolimatta.

JoMa jäi juoksutta vasta viimeisessä sisävuorossaan. Tahkon toisen jakson ensimmäinen kotiutusyritys viimeinen vuoroparin tasoittavalla oli liian myöhässä. JoMan karkumatkan olivat varmistaneet kotiutuksillaan Litmanen ja kahdesti iskenyt Niemi.

Tahkon palkitut olivat joukkueen kaikki juoksut (1+4) lyönyt koppari Nikkanen (8 kärkilyöntiä/12 yritystä) ja lukkari Kalle-Tapio Huusko (1/6).

JoMan tehomiehinä häärivät lukkari Puhtimäki (4/5) ja kaksi juoksua tuonut koppari Kivinen (8/11).

Kiteeläiset antautuivat vasta kotiutuskisassa

Altavastaajista runkosarjan kahdeksikko Kiteen Pallo kiusasi sunnuntaina vastustajaansa tiukimmin, mutta Rantakentälläkin nähtiin kotitappio Vimpelin Vedolle 1–2 (2–5, 8–5, 0–0, 0–2).

KiPan kotiutusteho avausjaksolla oli sata prosenttia, mutta kolmella kolmostilanteella ei pitkälle pötkitty. Vedon Perttu Ruuska löi jo toisen vuoroparin tasoittavalla 1+2 juoksua.

Toisella jaksolla isäntien jokeri Sami Mikkolanaho kuittasi kolmella kotiutuksellaan Vedon etumatkaa, kunnes Valentin Ikosen ajolähdön tyhjennys (1+3) ja päälle tuoma tuplajuoksu hyydyttivät vimpeliläiset.

Ratkaisu nähtiin kotiutuskisassa, jossa KiPalta ei löytynyt edes kavennusta Ruuskan ja Elmeri Anttilan Vedolle lyömiin juoksuihin.

KiPan sitkeimpiä olivat ajolähdön tyhjennyksensä päälle neljä juoksua tuonut Ikonen (10/13) ja neljä juoksua lyönyt jokeri Mikkolanaho (8/12).

Vedosta väläyttelivät 1+3 juoksua lyönyt jokeri Ruuska (6/13) ja molemmista kotiutuspaikoistaan juoksun lyönyt vaihtaja Sami Haapakoski (8/11).

Lakeudella isännät otteet Koplalla

Runkosarjan kolmonen Kouvolan Pallonlyöjätkin on voiton päässä välieristä, kun Seinäjoen Jymy-Jussit nöyrtyi kymenlaaksolaisille kotipelissään 0–2 (1–4, 3–4).

KPL oli avausjakson kolmostilanteissa edellä vain 8-7, mutta vieraiden kotiutusteho oli huomattavasti seinäjokisia lujempaa luokkaa. Sasu Toikka ja Antti Hartikainen kirjauttivat taukoon mennessä nimensä sekä kotiuttajien että juoksun tuojien listalle.

Tommi Mäentausta toi ja Matti Latvala löi kaksi juoksua toisella jaksolla, kun vieraat karkasivat johtoon. Jymy-Jussien kavennukset olivat lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpään iskemiä.

Jymy-Jusseista parhaiten onnistuivat polttaja Sami-Jukka Korvola (4/8) ja sieppari Joona Kettunen (0/0).

Koplan luottomiehet olivat kolme juoksua lyönyt kakkosvahti Latvala (5/10) ja kolme juoksua tuonut kärkietenijä Mäentausta (6/7).

PattUlle ei iloa jaksotasapelistä

Pattijoen Urheilijat putosi Sotkamon Jymyn kyydistä kuudennessa vuoroparissa hävittyään kainuulaisille 0–1 (5–5, 4–8).

PattU livahti johtoon halvasti Timo Kallion ja Jari Törmäsen tuotua juoksun harhaheitolla. Jymy iski viisi seuraavaa juoksua, kunnes jokerit Törmänen ja Juuso Keski-Koukkari sekä Teemu Juntunen takasivat neljännen vuoroparin avaavan kotiutuksillaan tasalukemat.

Jymyn irtiotto nähtiin pelin kuudennessa vuoroparissa. Niilo Piiponniemi vapautti vieraiden lyöntipeliä kunnarilla (1+0) ja Jere Vikströmin kotiuttamana tuomallaan tuplajuoksulla.

PattUn parhaimmiston muodostivat kaikissa vaihtolyönneissään onnistunut polttaja Kallio (6/7) ja kaksi juoksua lyönyt koppari Juntunen (3/7).

Jymyn liukkaimmat olivat viisi juoksua mieheen tuoneet sisäpelin kärjen Piiponniemi (9/11) ja Joni Rytkönen (8/8).

Lue lisää:

Superpesiksen ennätykset murskannut 14-vuotias teinipoika ei haihattele vielä tähteyden perään: "Eihän kukaan parin viikon päästä tällaisia muista"

KPL selvitti Jymy-Jussien ensimmäisen rynnäkön

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat