Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Urheilukierros
 • Urheiluruutu
 • Huoliteltu puhe
 • Ysäriä ja rillausta
 • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
 • Urheiluruutu

Asiantuntija iloitsi miesten onnistumisista – loukkaantumisista kärsineen Oskari Mörön kauden kotimainen kärkitulos GP-kisan valopilkkuja: "Lupaa loppusyksyä varten hyvää"

Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja uskoo, että Suomella on saumat voittaa myös ensi viikonlopun Ruotsi-ottelu.

yleisurheilu
Oskari Mörö
Oskari Mörö voitti 400 metrin aidat kauden kotimaisella kärkituloksella. Lehtikuva/ Mikko Stig

Suomalainen yleisurheilukesä on ollut naisten juhlaa, mutta yleisurheilun GP-kesän päätöskisassa parrasvaloihin nousivat ennen kaikkea miehet. Pituushyppääjä Roni Ollikainen venyi komeaan tulokseen 804 ja loukkaantumisista kärsinyt Oskari Mörö juoksi aidatun ratakierroksen kauden kotimaiseen kärkiaikaan 49,74.

– Olihan se hienoa, että Ollikainen hyppäsi kahdeksanmetrisen ja osoitti huikeaa nousukuntoa. Aika 49,74 on jo tuttua oskarimaista vauhtia ja lupaa loppusyksyä varten hyvää, Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja summasi.

Rajan mukaan ilmassa oli aineksia jo 49 sekunnin pintaan.

– Siellä näkyy jo tuttu rytmi ja juoksun helppous. Sitten vielä lopun hieno puristus. Aineksia alkaa olla jo lupaavasti koossa.

Mörön ennätys on 49,04 Rion olympialaisista 2016. Dohan MM-raja on 49,30, mutta ranking-raja on tällä hetkellä 49,53.

Naisten puolella loisti ennen kaikkea 800 metrillä Sara Kuivisto, joka sijoittui kovasta loppukiristä huolimatta toiseksi. Aika 2.03,02 jäi sekunnin Kuiviston viime viikonloppuna Puolassa tehdystä ennätyksestä. Tuolikeihäänheittäjä Marjaana Heikkinen kiskaisi puolestaan luokan 34 maailman kauden kärkituloksen 18,88. Pika-aidoissa Nooralotta Neziri nappasi voiton ajalla 13,01 ja Reetta Hurske oli toinen ajalla 13,06.

Ruotsi-ottelusta luvassa tasainen vääntö

Seuraavaksi yleisurheilussa kisataan ensi viikonloppuna Tukholmassa Ruotsi-ottelussa, mistä Raja povaa ennalta tasaista kilpailua.

– Ruotsi taitaa olla etukäteen niskan päällä, mutta niin se oli vuosi sittenkin. Sitten tuli muuan Topi Raitanen ja hoiti homman kotiin. Luotetaan häneen ja toisaalta muistellaan viime viikonlopun Superliigaa, Raja ennakoi.

Raitanen oli Puolan Superliigan kilpailussa toinen 3 000 metrin esteissä ajalla 8.27,68 häviten vain niukasti maailman tilaston neloselle.

Viime vuonna Suomi voitti miehissä tiukasti 206–202. Naisissa Ruotsi oli puolestaan vahvempi pistein 216–194.

Paperimaaottelussa Ruotsi on vahvempi sekä miehissä että naisissa. Ennen viime viikolla tehtyjä kauden kärkituloksia Ruotsi johti paperilla miehissä 227–183 ja naisissa 209–201.

Yle näyttää yleisurheilun perinteisen Ruotsi-ottelun 24.–25.8. TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Vaikeudet ovat takana! Oskari Mörö huipensi Espoon GP-kisaillan kotimaiseen kärkitulokseen – "Ei voi muuta sanoa, kun että tosi hienoa olla takaisin"

Espoon keihäskisa jäi vaisuksi – kisatauolta palannut Helander heitti ensimmäisellään lähes 85-metrisen, mutta astui heiton yli: "Tärkein asia oli, että heittäminen oli kivutonta"

Nooralotta Neziri Espoon pika-aitakisassa Reetta Hursketta vahvempi – joutui kilpailemaan pohje vahvasti teipattuna: "En tiedä, mikä siinä on"

Marjaana Heikkinen tuolikeihään maailmantilaston kärkinoteeraukseen Espoon GP:ssä

Suomi putosi yleisurheilun Superliigasta, Ruotsikin meni edelle – Raitanen ja Lipsanen loistivat hienoilla sijoituksillaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat