Suora

  • Painin MM, naisten paini

Loukkaantumisista kärsinyt Jokerit vahvistuu Matias Myttysellä: "Tietää, millaiseen paikkaan on tulossa"

Vuoden sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa tehnyt Myttynen pelasi Suomessa viimeksi KalPan paidassa kaudella 2016–2017.

KHL
Matias Myttynen.
Matias Myttynen teki viime kaudella Dinamo Riian paidassa tehot 8+2.Petri Saarelainen / AOP

Keskushyökkääjä Matias Myttynen palaa Suomeen ja siirtyy pelaamaan Jokereiden paitaan. Kolme A-maaottelua pelannut Myttynen, 29, on tehnyt KHL-kauteen valmistautuvan helsinkiläisseuran kanssa vuoden sopimuksen.

254 ottelua SM-liigassa Ilveksen, JYPin ja KalPan paidassa pelannut Myttynen iski Kuopiossa kaudella 2016–2017 uransa ennätyspisteet 14+25. Tie vei Kiinaan Kunlun Red Starin paitaan, josta hän siirtyi Vitjazin kautta viime kaudeksi Dinamo Riian paitaan.

74 KHL-ottelussa yhteistehot 13+7 keränneen Myttysen hankinta tuli ajankohtaiseksi, sillä Jokerit on kärsinyt hyökkäyspään loukkaantumisista. Sivussa tällä viikolla Pietarissa pelattavasta harjoitusturnauksesta ovat varmuudella Veli-Matti Savinainen sekä Mika Niemi. Savinainen on poissa syys-lokakuun vaihteeseen ja Niemi vähintään neljä viikkoa.

– Myttynen on taitava keskushyökkääjä, jolla on kokemusta KHL:stä. Hän tietää, millaiseen paikkaan on tulossa. Hyökkäysosastomme on kärsinyt loukkaantumisista, ja hänellä on näin heti hyvä mahdollisuus näyttää osaamistaan, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Jokerit avaa KHL-kautensa tiistaina 3. syyskuuta kotipelillä Omskia vastaan.

Lue myös:

SKA Pietari kaatoi Jokerit kuumassa mittelössä

Loukkaantunut maailmanmestari on pari kuukautta poissa Jokerien kokoonpanosta

Suomalaisten kansallissankari pelaa venäläisten rahoittamassa joukkueessa – mitä Marko Anttila ajattelee Jokerien omistuskuvioista?

Suomalaiset sekosivat, Marko Anttila pakeni Italiaan – pakaraan tatuoitu Mörkö-hahmo kertoo kaiken älyttömästä MM-kultahuumasta: "Ehkä meni vähän yli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat