Suora

  • Urheiluruutu

Teemu Pukki -kuume kasvaa Englannissa – BBC:n asiantuntijan mielestä Norwich-tähden "suttuinen" ulkonäkö pettää: "Hän tekee taikoja"

Suomalaisen huimat suoritukset ja nousu ilmaisesta siirrosta Valioliigan yhdeksi puhutuimmaksi pelaajaksi ovat olleet esillä Brittein saarten mediassa.

jalkapallo
Teemu Pukki
Teemu Pukki on saanut brittiasiantuntijat käyttämään ylisanoja.Getty Images

Teemu Pukin lauantainen hattutemppu Englannin Valioliigan ottelussa puhuttaa Brittein saarilla. Norwich Cityn suomalaishyökkääjä iski joukkueensa 3–1-voittoon Newcastle Unitedia vastaan.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n Valioliiga-aiheisen podcast-ohjelman (siirryt toiseen palveluun) asiantuntijat tarttuivat kierroksen tapahtumia kertaavassa jaksossa Pukin hämmästyttävään suoritukseen.

Keskustelua johdatellut Emma Saunders myönsi, että vaikka Pukki säväytti Englannin Mestaruussarjassa viime kaudella, oli hänkin monien muiden tavoin epäillyt, riittääkö Mestaruussarjan maalikuninkaan taso Valioliigassa.

– Mikä pelaaja! Oli kysymysmerkki, pystyykö hän samaan myös Valioliigassa. Selvästikin pystyy, Saunders sanoi.

Kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa neljä maalia tehnyt Pukki johtaa liigan maalipörssiä. Entinen huippujalkapalloilija ja BBC:n asiantuntija Lee Hendrie hehkutti Pukin viimeistelyä "ensiluokkaiseksi".

– Pukki on kuin vanhan koulukunnan keskushyökkääjä. Hän näyttää suttuiselta ja ettei häntä oikein kiinnosta, mutta hän tekee taikoja, Hendrie kehui.

Erityisesti Hendrietä viehättää Pukin pelityylissä tämän maalintekotaitojensa monipuolisuus.

– Pidän erityisesti siitä, että hän pystyy tekemään maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta on myös hyvä syöttäjä ja maalintekijä lähietäisyydeltä. Hän on todella hyvä hyökkääjä.

BBC:n toinen asiantuntija, Valioliigaa muun muassa Arsenalissa pelannut Kevin Campbell kiitteli sarjanousija Norwichin pelityyliä, joka ei ole juuri muuttunut, vaikka vastustajat ovat koventuneet.

– Usein joukkueet, jotka nousevat Valioliigaan, muuttavat pelityyliään, kun ne alkavat pelata "isojen poikien" kanssa. Norwich ei osoita nöyryyden merkkejä, ei edes Anfieldilla, jossa se loi joitakin paikkoja, Campbell sanoo viitaten Norwichin kauden avausotteluun, jossa Liverpool talloi sarjanousijan 4–1. Pirteästi pelannut Pukki teki joukkueensa ainokaisen.

– Pidän siitä, kuinka Norwich on aloittanut kauden laittamalla kaiken peliin ja innostamalla yleisöä pelityylillään, Lee Hendrie sanoo.

Maali per peli -tilasto mullistui Norwichissa

Norwichiin siirtyminen kesällä 2018 oli lähtölaukaus Teemu Pukin nousukiidolle. BBC:n mukaan Pukin maali per peli -lukema liigaotteluissa ennen Norwichiin siirtymistä oli 0,38. Suomen, Saksan, Espanjan, Tanskan ja Skotlannin pääsarjojen jälkeen Pukin maalimäärä on noussut Englannissa 0,73:een peliä kohden.

Onko tämä paras ilmainen siirto koskaan? Niin uskoo BBC:n suositun Päivän ottelu -ohjelman (Match of the day) kommentaattori Danny Murphy.

– Hänen tarinansa on uskomaton, kun ajattelee, että Norwich hankki hänet ilmaiseksi. 29 maalia eikä yhtäkään rangaistuspotkusta viime kaudella on jo sellaisenaan aikamoinen suoritus, Murphy sanoi. (siirryt toiseen palveluun)

Norwich Evening News -lehti hehkutti Pukin saavutusta (siirryt toiseen palveluun), ja muistutti, että Valioliigan hattutempputilastossa Pukin kanssa samalla viivalla ovat muiden muassa Dennis Bergkamp, Gianfranco Zola ja Cristiano Ronaldo.

Teemu Pukissa parasta on lehden mukaan kuitenkin se, että hän on ystävällinen, ennakkoluuloton ja hymyileväinen kaveri, joka juoksee aina ahkeroimaan myös puolustuspäässä.

Korjattu kello 14.45: Norwich voitti Newcastlen lauantaina 3–1.

Lue myös:

Teemu Pukin hurja maalitahti harvinaista Valioliigassa – vastaavaa kauden aloitusta saa hakea yli 20 vuoden takaa

Teemu Pukki nousemassa Valioliigan supertähdeksi – "Kylmät väreet menivät, sensaatiomainen kauden avaus"

Hattutemppukaan ei riitä – Valioliigan maalipörssiä johtava Teemu Pukki: "Olisin voinut tehdä enemmänkin maaleja"

Hattutemppu! Tulikuumaa Teemu Pukkia ei pysäytä mikään – Norwich nappasi kauden avausvoittonsa, Pukki Valioliigan maalipörssin kärkeen

Lähteet: BBC, Norwich evening news

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat