Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä

Kouluratsastaja Fabricius-Bjerre odotti EM-kisojen avauspäivältä parempaa, mutta oli silti hyväntuulinen: "Kaikki luulevat, että minä nautin, mutta se on jonkinlainen kisairvistys"

Suomi on sijalla 14 EM-kouluratsastuksen ensimmäisen päivän jälkeen.

ratsastus
Mikaela Fabricius-Bjerre
Mikaela Fabricius-Bjerre tavoitteli Gaminin kanssa Suomen joukkueelle olympiapaikkaa Tokioon.Peter Nixon / Suomen Ratsastajainliitto ry

Suomi keräsi kouluratsastuksen EM-kisojen joukkuekilpailun avauspäivänä yhteistuloksen 67,702 ja lähtee toiseen päivään sijalta 14.

Suomalaisratsukoista Rotterdamissa maanantaina tositoimissa nähtiin Mikaela Soratie hevosellaan Dacor ja Mikaela Fabricius-Bjerre hevosellaan Skovlunds Gamin. Fabricius-Bjerre sai suorituksestaan tuloksen 67,702 ja Soratie 64,456.

Fabricius-Bjerrelle ja Gaminille iso areena oli vielä melko tuntematon paikka. Se näkyi alun haparointina.

– Alkuun Gamin jännitti ihan selvästi, meni vähän etupainoiseksi ja yritti piiloutua itseensä ensimmäisissä sulkutaivutuksissa. Sitten se pikku hiljaa huomasi, että hei, tämä on tätä samaa kuin aina aiemminkin, Fabricius-Bjerre kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Fabricius-Bjerre kyseenalaisti tuomariston pisteet, mutta myönsi, että vähäinen yhteistyö hevosen kanssa saattoi olla siihen syynä.

– Minulla oli aamusta asti jo sellainen olo, että mahtavatkohan nämä tuomarit pelata ihan yhteen. Niin he eivät tehneet.

– Hevonen ei ole vielä ihan tarpeeksi vahva ja sille ei ole itsestäänselvyys, että piaffe passage pitää olla yhtä hyvä täällä kuin kotona. Luulen, että sen takia tuomarit olivat myös vähän epävarmoja meidän suorituksen pistetason kanssa. Olemme uusi ratsukko isoissa kilpailuissa ja pistetili täytyy tienata useilla hyvillä suorituksilla.

Tuomarointi harmitti Suomen ykköstä

Fabricius-Bjerre sai tuomareilta sekä yli 70 prosentin että alle 66 prosentin arvosteluja.

– Kaikki luulevat, että minä nautin, mutta se on jonkinlainen kisairvistys, joka minulla on. Uskon, että hevonen pystyy parantamaan vielä aika paljon, niin todella ärsyttäviä ne pisteet, Fabricius-Bjerre toteaa pilke silmäkulmassa.

Suomen joukkueella on tavoitteena olympiapaikka. Sitä yrittävät tavoitella tiistaina joukkuekilpailussa esiintyvät Terhi Stegars hevosellaan Thai Pee ja Henri Ruoste hevosellaan Rossetti.

– Kyllä jonkun täytyy räjäyttää todella pankki. Jos olisin ratsastanut sen 69,9, jonka uskoin pystyväni tekemään, niin sitten olisi helpompi hymyillä nyt. Nyt ottaa päätyyn, Fabricius-Bjerre päättää.

Joukkuekisaa johtaa Saksa tuloksella 80,233.

Lue myös:

Kouluratsastusjoukkue havittelee EM-kisoista maapaikkaa olympialaisiin – kunnianhimoinen tavoite vaatii venymistä: "Meidän kaikkien pitäisi suoriutua mieluiten yli oman tulostason"

Suomen kouluratsastusjoukkueen avauspäivä EM-kisoissa käynnistyi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat