Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

VPS nousi lisäajalla kauden avausvoittoon – FC Lahti himoitsee yläloppusarjaan

Veikkausliigakierroksella pelattiin kolme ottelua maanantaina. Sarjan hännänhuippu VPS saalisti vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa.

urheilu
Christian Sund.
Päävalmentaja Christian Sundilla riittää töitä, muttei rahaa.Matti Raivio/AOP.

Eero-Matti Auvinen puski erotuomarin antamalla lisäajalla Vaasan Palloseuran 2–1-voittomaalin IFK Mariehamnin verkkoon.

Eniten tasapelejä Veikkausliigassa tahkonneelle (yhdeksän) VPS:lle voitto oli kauden ensimmäinen. Edellisen kerran VPS oli juhlinut kotivoittoa yli vuosi sitten - heinäkuun alussa vuonna 2018. VPS:n ero viimeistä edellisenä majailevaan KPV:hen on neljä pistettä.

VPS kesti ottelussa IFK Mariehamnin tasoituksenkin, vaikka se aiheutti melkoisesti närää. Jopa niin paljon, että VPS:n päävalmentaja Christian Sund ajettiin pois kentältä. Pelin lopussa peliä johti valmentaja Andre Lourenco, tosin hän sai koko ajan ohjeita Sundilta.

– Ei tämä ollut tuurivoitto, vaan olemme tehneet monta viikkoa töitä tämän eteen, selvitti Sund.

– Ei voi muuta kuin katsoa peiliin ja oppia, totesi IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg.

SJK tuhri rankkarin

Viime viikolla SJK:n päävalmentajaksi hypännyt Brian Page ei saanut avattua seinäjokelaisten solmuja debyytissään, jossa Kerho isännöi RoPSia. Ottelu päättyi 0-0, ja SJK jäi jo neljännessä ottelussa putkeen ilman maalia.

– Lopputulos on pettymys, mutta tämän päälle on hyvä rakentaa. Me dominoimme ensimmäistä puoliaikaa, vain maali jäi puuttumaan, Page kommentoi.

– Me haluamme olla jatkossa dominoiva joukkue pallon kanssa. Tänään olimme sitä monta kertaa.

Lähimpänä osumaa oli kotijoukkueen Moshtagh Yaghoubi, joka ampui pallon ulkosyrjällään RoPS-maalin ylärimaan tunnin pelin jälkeen. Denis Oliinyk sai yrittää toisella jaksolla maalintekoa rangaistuspotkusta, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero selvitti tilanteen.

FC Lahti muurasi voiton vartissa

SJK:n kanssa samaan pistemäärään nousi FC Lahti, jonka terävä alku riitti tuomaan täydet pisteet kotona espoolaista Honkaa vastaan. Jo vartin pelin jälkeen ottelua kolmella maalilla johtanut FC Lahti kaatoi Hongan 3-2.

Kuudesta viime pelistään 13 pistettä saalistanut FC Lahti kiilasi jo tasapisteisiin SJK:n kanssa taistelussa kuuden parhaan yläloppusarjaan pääsystä. Vain seitsemän pistettä samassa ajassa koonnut Honka on hyytymässä mestaruustaistosta.

FC Lahdelle kaksi maalia tänään iskenyt kamerunilainen Etock siirtyi Lahteen huhtikuussa Hongasta. Hän sai olla kentällä vain kahdeksan minuuttia sen jälkeen, kun oli työntynyt väkisin yrittämään hattutemppua rangaistuspotkusta.

Työ olisi kuulunut palloa myös hakemassa olleelle Josulle. Honka-vahti Tim Murray torjui Etockin kesyn vedon.

– Paha vaihtopenkiltä on lähteä hakemaan kaveria pois rankkaria laukomasta. Tästä käydään vielä kehityskeskustelu, muotoili FC Lahden valmentaja Sami Ristilä.

Sarjataulukko

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat