Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe
  • Ysäriä ja rillausta
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää

Lentopallonaiset nähdään EM-kisoissa 30 vuoden tauon jälkeen – kokenut hakkuri Piia Korhonen uskoo joukkueen menestykseen: "Kaikilla on yhteinen päämäärä"

Suomi saa lentopallon naisten EM-kisojen avausottelussa perjantaina vastaansa Serbian.

Maajoukkuelentopallo
Piia Korhonen
Piia Korhonen valmistautui EM-kisoihin naisten lentopallomaajouikkueen harjoituksissa Kuortaneella elokuun alussa. Lehtikuva/Markku Ulander

Naisten lentopallomaajoukkueen EM-kisoihin valmistavalla leirillä on menoa ja iloa, mutta siinä missä Michaela Madsen napsii saksilla rikki paidanhihojaan tai esittää parit tanssimuuvit, Piia Korhosta ei ihan ensimmäisenä näe show'n järjestäjänä.

Korhonen esiintyy monalisamaisen rauhallisesti. Hänen räväkkyytensä aika on vasta ottelun alkuvihellyksen jälkeen. Hakkuri valmistautuu 70. maaottelunsa, tutussa roolissa, tutuin odotuksin.

– Jos miettii viime vuosia, niin ei siinä kauheasti muutu. Samanlainen hakkurin rooli, palloa pitää tappaa ja se on se ykkösjuttu, mitä minun pitää tehdä, Korhonen kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Alkukesästä maajoukkueen hakkuri nähtiin myös Kultaisen liigan otteluissa avauskuusikossa. Tämän kesän maajoukkuetulokset eivät olleet mairittelevia Azerbaidžania vastaan pelattuja pelejä lukuun ottamatta. Kesätauolle lähdettäessä tunnelmat olivat erilaiset kuin aiemmin.

– Ehkä emme pelillisesti päässeet parhaaseen lentopalloomme, siihen, mitä on joskus ennen ollut. Mutta se oli hyvä näyttö meille, että meidän pitää pelata paremmin, jos EM-kisoissa haluamme pärjätä, Korhonen sanoo.

– Minulle itselle ei yleensä jää kauheasti hampaankoloon enkä mieti tappioita monta päivää. Mutta kun aloitin täällä leirillä, niin vähän mietin, että mitä silloin tein ja mitä voi parantaa, Korhonen kuvaa.

Lomareissujen ja huilaamisen jälkeen joukkue kokoontui silmät loistaen. Tappiot oli jätetty taakse. Kuusamon leiripätkä oli mieleen kokeneellekin maajoukkuepelaajalle. Treenireissuilla väisteltiin päivittäin poroja ja tunnelma oli tiivis muutenkin.

– Menimme uuteen ympäristöön. Se oli kivaa, yhteishenki oli läheisempi, koska kaikki olivat samassa mökissä ja kaikki pelaajat olivat koko ajan ympärillä. Leiri oli yhteishengen nostatus, Korhonen kiittelee.

Kuntoutusta ja kolotusta

Vuosi sitten näihin aikoihin naisten joukkue viimeisteli pitkää EM-karsintajaksoaan voitoin ja sydämellisin tuuletuksin. Korhonen iloitsi EM-paikasta Saksassa, poikkeuksellisesti katsojan roolissa nilkkapotilaana. Pitkän kuntoutuksen kannalta kisapaikan varmistuminen oli melkoinen lisämotivaattori.

– Jännitin niitä pelejä ihan hirveästi, kun naiset hoitivat tosi hienosti homman kotiin. Tunteet olivat aika pinnassa silloin kun varmistui, että pääsimme EM-kisoihin. Se oli niin huikea juttu, Korhonen toteaa.

Korhonen aloittaa kolmatta kauttaan Saksan Bundesliigassa pelaavan Dresdenin joukkueessa. Paluu seurajoukkueen avauskokoonpanoon tapahtui vasta helmikuussa. Nilkka tuli kuntoon eikä se ole sittemmin vihoitellut kovassakaan treenissä.

Treeniä kyllä on piisannut, sen kroppa muistaa kertoa.

– Väsymystä on ja paikat kolottavat, mutta kyllä meille aina tulee sellaisia pikku puolen päivän lepopäiviä johonkin väliin. Emme vedä ihan piippuun asti, jotta pystymme palautumaankin, Korhonen sanoo.

– Mielestäni olemme kehittyneet ensimmäisistä treeneistä, jotka Kuusamossa oli. Tuntuu, että mitä kuusikkoa ollaan pelattu, niin olemme päässeet eteenpäin. Hyvältä näyttää kisoja ajatellen, Korhonen kertoo.

EM-kisoihin matkustava joukkue toteuttaa jo useamman pelaajapolven unelmaa. Arvokisaedustus on suomalaislentopalloilulle tärkeä, sen jokainen aistii tiivistyvästä tunnelmasta.

– Kaikilla on yhteinen päämäärä, että pärjäämme kisoissa. Kaikilla on motivaatio siihen. Minä uskon, että siitä tulee huikea turnaus, siellä on niin paljon hyviä maita ja todella tasokasta peliä. Toivon, että pystymme pelaamaan joukkueemme huipputasolla.

Lentopallon naisten EM-kisat käydään 23.8.–8.9.2019. Yle näyttää kisat kanavillaan. Avausottelu Suomi–Serbia TV2:ssa ja Areenassa perjantaina 23.8. kello 16.40.

Lue myös:

Slovakia otti revanssin Suomen lentopallonaisista

Slovakia taipui kotikentällään – Suomen lentopallonaiset hyvässä iskussa kohti EM-kisoja

Kisakuumetta ilmassa – pelkkä mukanaolo EM-kisoissa ei riitä lentopallonaisille

Lentopallonaiset venyivät toiseen voittoon Azerbaidzhanista Kultaisessa liigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat