Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Bluesin A-junioreissa on vakava talouskriisi – seuralla on reilu viikko aikaa löytää rahoitus tai toiminta lakkaa: "Se romuttaa koko espoolaisen jääkiekkoputken"

Blues Juniors ry:n puheenjohtaja Jarmo Muukkonen kertoo, että seura on yrittänyt tehdä yhteistyösopimuksen Kiekko-Espoon kanssa. Se kaatui liian suuriin vaatimuksiin.

jääkiekko
Blues
Bluesin A-junioritoiminta on isoissa talousongelmissa. Sen toiminta voi lakata jo reilun viikon kuluessa. Matti Raivio / AOP

Espoolainen juniorikiekko on isoissa talousongelmissa. Blues Juniors ry:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Muukkonen kertoo, että seuran A-junioritoiminnalla on reilu viikko aikaa löytää ratkaisu rahahuoliin tai sen toiminta on pakko lopettaa.

– A-juniorien osalta meillä on päällä rahoituskriisi, jota ei toistaiseksi ole pystytty ratkaisemaan. Saatamme joutua luopumaan A-juniorien SM-sarjasta. Meillä on viikko aikaa toimia, Muukkonen kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Talousongelmiin on kaksi perussyytä.

Ensinnäkin yhteistyökumppaneiden haussa on tällä kaudella epäonnistuttu.

Muukkosen tietojen mukaan Blues Juniors on ainoa suomalainen organisaatio, jonka talous on kokonaan junioriorganisaation vastuulla. Sillä ei siis ole takanaan Liiga- tai Mestis-joukkueen taloudellisia resursseja.

Toisen loven talouteen teki Suomen Jääkiekkoliiton kasvattajakorvausjärjestelmän muuttaminen.

Aiempi järjestelmä, jossa kasvattajakorvauksia tuli säännöllisemmin, oli Blues Juniorsille toimivampi. Nykyisellä järjestelemällä seura saa kasvattajakorvauksen, kun pelaajalla on pelattuna 90 peliä tai hän on 23-vuotias.

– Meillä se tarkoittaa, että kahteen vuoteen ei juurikaan kasvattajakorvauksia kerry, Muukkonen kertoo.

Yhteistyöneuvottelut kaatuivat liian isoihin vaatimuksiin

Ratkaisua talousongelmiin seura haki neuvottelemalla junioriyhteistyöstä Kiekko-Espoon kanssa. Se kuitenkin kaatui Kiekko-Espoon koviin vaatimuksiin eikä yhteistyösopimusta Muukkosen harmiksi syntynyt.

– Olisimme siirtäneet A-juniorien SM-joukkueen jo tänä vuonna Kiekko-Espooseen ja muun edustusjääkiekon vuoden päästä. Kiekko-Espoon ehdot järjestelylle olivat kannaltamme toteutuskelvottomat.

Kiekko-Espoo vaati, että tulevina vuosina Blues Juniorsin olisi pitänyt antaa tälle osoitetut jääresurssit Kiekko-Espoo ry:n hallintaan ja päätöksenteon alle. Siihen Muukkonen ei puheenjohtajana voinut suostua.

Yhteistyötä on suunniteltu aiemminkin

Juniorisopimuksia on Blues Juniorsissa suunniteltu aiemminkin. Kaksi vuotta sitten seura suunnitteli junioriyhteistyötä Helsingin IFK:n kanssa. Nuo neuvottelut olivat Muukkosen mukaan varotoimenpide Bluesin silloisen yhteistyökumppanin, Espoo Unitedin, konkurssin varalta eikä sopimus toteutunut.

Vuonna 2016 Blues oli solminut yhteistyösopimuksen silloin Mestistä pelanneen Unitedin kanssa.

Pitkään seuran taloutta onkin haitannut, että A-nuorten kärkipelaajat karkaavat Espoosta pois, esimerkiksi Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan riveihin. Viime vuonna Bluesin A-ikäluokasta lähti 13 pelaajaa.

Toivo elää vielä

Puheenjohtajan mukaan seuran A-junioritoiminnalla on hieman reilu viikko aikaa toimia. Hän uskoo, että toiminnan voi vielä pelastaa rakentamalla yhteistyötä Espoossa.

Se vaatii Muukkosen mukaan, että rahoitukseen löydetään ratkaisu yhteistyökumppaneiden ja kenties pelaajien omavastuun avulla.

Tähän asti toiminta ikäluokassa on ollut ilmaista tai lähes veloituksetonta. Nyt pelaajien ja vanhempien kanssa on vielä mahdollisuus neuvotella omavastuudesta, jolla toiminta voidaan turvata.

Jos pahin tapahtuu ja A-junioreiden toiminta lakkaa, mitä se tarkoittaa espoolaiselle jääkiekolle?

– Se romuttaa koko espoolaisen jääkiekkoputken. Sitten on tosi pitkä matka rakentaa yhtään mitään täällä, Muukkonen toteaa.

Lue myös:

Bluesin junioripomo perustelee yllätysuutista pelaajapaolla: "Aikamoista turbulenssia ollut"

Jymy-yllätys suomalaisessa jääkiekossa: HIFK ja Blues Juniors yhteistyöhön

Espoo Unitedilta jäi kuittaamatta miljoonavelat – junioreilta on jäänyt saamatta espoolaiselta edustuskiekolta lähes 200 000 euroa

Espoossa muhii taas kiekkoahdinko – Espoo Unitedilla noin 100 000 euroa maksamatta junioreille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat