Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu

Rammsteinin keikat tuhosivat Ratinan nurmen – Huuhkajien pelialusta vaihdetaan hollantilaiseen siirtonurmeen pikavauhdilla

Ratinan nurmi vaihdetaan ennen Huuhkajien EM-karsintapelejä Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Uusi siirtonurmi tuodaan paikalle Hollannista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki.
Teemu Pukki tuulettelee jatkossa Ratinassa uudella nurmella.AOP

Ratinan stadionin nurmi Tampereella vaihdetaan ennen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintapelejä Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Nurmi tuhoutui saksalaisyhtye Rammsteinin keikoillaan käyttämien alumiinilevyjen takia, ja vielä viime viikonloppuna Ratinassa järjestettiin Blockfest-tapahtuma.

Tampereen kaupunki oli pyytänyt Rammsteinia luopumaan alumiinilevyistään, mutta saksalaisyhtye ei suostunut pyyntöön ja levyt tukahduttivat ruohon. Sen sijaan Rammstein osallistui uuden nurmen maksamiseen, sillä Aamulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) nurmen hinta oli 200 000 euroa, ja sen maksoivat puoliksi yhtye sekä Tampereen kaupunki.

Rammsteinin kiertue toi Ratinaan 80 rekkaa, ja levyt olivat nurmen päällä 8–9 päivää.

Palloliitossa tilanne on ollut tiedossa jo pitkään.

– Käytännössä jo alkuvuodesta ja keväästä lähtien on tiedetty, että nurmi ei tule millään muotoa selviämään tästä keikkaputkesta. Eilen kun katsoi kuvia, ei ole ollut muita vaihtoehtoja. Tampereen kaupunki on varautunut konserttijärjestelyissä, miten ja millä tavalla nurmi tullaan uusimaan, olosuhdepäällikkö Tero Auvinen kertoo Yle Urheilulle.

Suomalainen nurmi ei ehtisi juurtua

Uusi nurmi tuodaan paikalle Hollannista, sillä sieltä paikalle saadaan leveämmät ja paksummat rullat kuin Suomesta. Lisäksi hollantilaiset rullat ovat merkittävästi painavampia, joten ne ovat painonsa takia myös turvallisempia pelaajille.

Nurmi ei välttämättä ehdi juurtua täydellisesti, mutta sen pitäisi olla joka tapauksessa pelikelpoinen jo hyvissä ajoin ennen Kreikka-ottelua. Suomalaisen nurmen juurtuminen veisi neljä viikkoa tai jopa kauemmin.

– Operaatio tehdään ensimmäistä kertaa Suomessa, että tuodaan kylmäkuljetuksella ja niin sanotusti vähän isompana tavarana, mihin on aiemmin totuttu. Se nurmi tulee 15 metriä pitkänä vuotana, joka on 2,5 metriä leveä ja 3,5 senttiä paksu. Siinä tulee kasvukerrosta mukana myös, ja tavara tulee niin paksuna, että nurmen ei tarvitse edes lähteä juurtumaan.

– Ruotsissa Friends Arenan nurmi uusitaan yhdeksän kertaa vuodessa, ja siellä on myös paljon tapahtumia. Meillä on myös Ruotsista tässä kenttämestari mukana konsulttina, enkä näe tässä mitään riskejä epäonnistumisesta.

Vanhan nurmen pintamateriaalin kuoriminen alkoi maanantaina.

– Käytännössä torstaina alkaa siirtonurmen asennus, torstai ja perjantai ovat asennustyötä ja viikonlopun jälkeen kenttää ryhdytään hoitamaan maaottelukuntoon. Asennuksen jälkeen tämäntyyppinen nurmi on kahdessa päivässä kunnossa, Auvinen sanoo.

Suomi kohtaa Kreikan Ratinassa torstaina 5. syyskuuta ja Italian saman viikon sunnuntaina. Huuhkajat on karsintalohkossaan toisena ja matkalla EM-kisoihin ensimmäistä kertaa historiassa.

Uutista päivitetty kello 10.44: lisätty tieto nurmen hinnasta.

Lue myös:

Teemu Pukista povataan Valioliigan seuraavaa supertähteä – nyt menestyksestä halutaan kaikki irti kotikaupungissa Kotkassa

Teemu Pukki -kuume kasvaa Englannissa – BBC:n asiantuntijan mielestä Norwich-tähden "suttuinen" ulkonäkö pettää: "Hän tekee taikoja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat