Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

SHL tuki naisten maajoukkuetta sadoillatuhansilla kruunuilla, mutta nyt rahojen määränpäästä on epäselvyyttä: "Haluamme tietää, että rahat on käytetty naisten hyväksi"

Ruotsin jääkiekkoliiton johto ei ole suostunut kommentoimaan käynnissä olevaa kriisiä maan tiedotusvälineille.

jääkiekko
Damkronorna
Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi Helsingissä EHT-ottelussa joulukuussa 2018. AOP

Ruotsin naiskiekkoilun kriisi sai jälleen uuden käänteen. Ennen viime kauden alkua Ruotsin miesten pääsarja SHL tuki naisten maajoukkuetta 400 000 kruunulla eli noin 37 000 eurolla, mutta nyt on epäselvää, ovatko rahat päätyneet perille asti.

– Haluamme tietää, että rahat on käytetty naisten hyväksi, SHL:n viestintäpäällikkö Johanna Hemming-Hamberg sanoi TV4:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Emme halua ohjata liiton toimintaa, mutta haluamme auttaa ruotsalaista jääkiekkoilua. Siksi haluamme tietää, miten rahat on käytetty ja että ne ovat varmasti menneet hyvään tarkoitukseen. Haluamme auttaa jatkossakin ja siksi on tärkeää tietää, miltä tulevaisuuden suunnitelmat näyttävät.

Ruotsin jääkiekkoliiton johto ei ole suostunut kommentoinut asiaa tiedotusvälineille. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo (siirryt toiseen palveluun), että kiekkoliiton johto on kieltäytynyt haastattelupyynnöistä.

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue ilmoitti viime viikolla boikotoivansa maajoukkuetapahtumia, mikä tarkoitti myös joukkueen jättäytymistä pois Suomen EHT-turnauksesta. Boikotin taustalla on pitkäaikainen tyytymättömyys naiskiekkoilijoiden kohteluun. Myös maajoukkuekorvaukset ovat aiheuttaneet närää, sillä moni pelaaja joutuu kärsimään maajoukkuetapahtumiin osallistumisesta taloudellisesti.

Ulostulossaan naiskiekkoilijat kyseenalaistivat, minne naiskiekolle luvatut kruunut ovat matkalla kadonneet. (siirryt toiseen palveluun)

Heikosti menneiden olympialaisten jälkeen naiskiekkoilijat jätettiin ilman maan olympiakomitean tukea. Sittemmin liitto ja SHDL ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan pelaajat saavat seuroilta palkkion myös maajoukkuetehtäviin osallistuessaan. Moni pelaajista käy pelaamisen ohella töissä, ja näistä töistä koituvista poissaoloista ei makseta korvauksia.

Lue myös:

Miesten vaatteita, syyttelyä, vanhaksi menneitä elintarvikkeita ja hiljennysyrityksiä – Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue avaa boikottinsa syitä

Naisleijonien päävalmentaja osasi odottaa Ruotsin kiekkokriisin syventymistä ja lataa kovia sanoja urheiluliitoille: "Kirje on ollut postissa tulossa koko ajan"

Boikotoivat Ruotsin naiskiekkoilijat jättävät Suomen turnauksen väliin: "Kaikki on peruttu"

Ruotsin urheilumaailmassa kuohuu – syrjintäasiamies perää jalkapalloliitolta selvitystä maksetuista palkkioista, nyt sukupuolisyrjinnästä syytetään myös maan jääkiekkoliittoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat