SJK:n valmentajarulettia jo vuosia läheltä seurannut kapteeni suree edelleen Eremenkon potkuja: "Ei se ole ikinä kivaa, kun valmentaja lähtee"

SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj myöntää, ettei Veikkausliigan kuudentena joukkue voi olla tyytyväinen kauden esityksiin.

Veikkausliiga
Mehmet Hetemaj ja Alexei Eremenko.
SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj sanoo, että joukkue oppi potkut saaneelta Alexei Eremenkolta paljon.Juha Tamminen / AOP

SJK ja RoPS tasasivat pisteet maalittomassa Veikkausliigan ottelussa maanantai-iltana Seinäjoella. Ottelu oli seinäjokisten ensimmäinen valmentajanvaihdoksen jälkeen, sillä potkut saanut Alexei Eremenko teki tilaa viime viikolla vetovastuuseen nostetulle Brian Pagelle.

SJK on vaihtanut valmentajaa jo viidesti kolmen vuoden sisällä. Mestaruusvuodesta 2015 lähtien mukana ollut kapteeni Mehmet Hetemaj sanoo, että jokainen kerta tuntuu ikävältä.

– Ei se ole ikinä kivaa, kun valmentaja lähtee. Olen edelleen tosi surullinen “Jeren” (Eremenko) puolesta, sillä meillä on tosi hyvät välit ja tunnemme jo pitkältä ajalta. Se veti mielen matalaksi, Hetemaj totesi RoPS-ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Joukkue on sarjassa kuudentena tasapisteissä perässä vaanivan FC Lahden kanssa. Kuusi parasta jatkaa ylempään loppusarjaan eli mestaruussarjaan, ja vielä alemmastakin loppusarjasta haastajasarjasta on mahdollisuus yltää europeleihin ensi kaudeksi.

Hetemaj myöntää, että vaikka kausi on ollut osittain onnistunutkin, myös pelaajien täytyy katsoa peiliin ja ottaa vastuuta.

– Kaikki ei ole onnistunut, ja on tosi helppoa syyttää valmentajaa. Hän antoi kaikkensa ja opimme paljon häneltä. Ei meillä nyt ihan huonosti ole mennyt, mutta täällä Seinäjoella on kovat odotukset.

– Itse etupäässä koen, että on peiliin katsomisen paikka. Otteiden olisi pitänyt olla paljon parempia kuin mitä ne ovat olleet. Otan itse täyden vastuun ja niin meillä kaikki muutkin tekevät tuolla kopissa. Kukaan ei mene niin sanotusti maskin taakse, Hetemaj vakuuttaa.

Maalinteon tuskaa

RoPS-ottelu jatkoi SJK:n viime aikojen ja oikeastaan koko kauden teemaa, sillä maalinteko tökki edelleen. Joukkue on tehnyt 20 ottelussa vain 16 maalia, ja neljässä edellisessä pelissä se on jäänyt nollille.

Hetemaj näki joukkueen parantaneen peliesitystä IFK Mariehamn -kotitappiosta, vaikka voitto jäikin saamatta.

– Siinä oli yleisen taistelun lisäksi tosi hyvää peliä. Jätkät olivat taskuissa ja saimme liikuteltua palloa. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta juuri nyt tuntuu, että vastustajan maali on kirottu. Toivottavasti se aukeaa seuraavassa pelissä.

Brian Page oli tilapäisessä vetovastuussa myös kauden 2017 lopussa. Hetemaj uskoo joukkueen löytävän hyvän sävelen britin kanssa.

– Meillä oli yksi palaveri ja yhdet treenit ennen tätä ensimmäistä peliä. Siihen nähden oli nähtävissä paljon hyvää ja sitä, mitä hän haluaa meidän toteuttavan. Harjoittelemalla lisää tilanne varmasti paranee, ja olen luottavainen jatkon suhteen. Ei auta kuin katsoa eteenpäin ja vetää täysillä.

Viimeisissä runkosarjan peleissä SJK kohtaa vieraissa IFK Mariehamnin ja kotona Kuopion Palloseuran.

Lue myös:

VPS nousi lisäajalla kauden avausvoittoon – FC Lahti himoitsee yläloppusarjaan

KuPSin päävalmentajan arki kävi liian raskaaksi – kauden jälkeen joukkueen jättävä valmentaja saattaa pitää taukoa: "En halua vetää itseäni piippuun"

HJK maksoi päävalmentajasta paljon, SJK:ssa ja KuPSissa on haku päällä – Aukesivatko valmentajamarkkinat Veikkausliigaan? ”On viisasta varautua”

Veikkausliigan ääritasaisen runkosarjan päätöskierroksilla riittää panoksia – uudessa sarjajärjestelmässä jopa kahdeksanneksi sijoittunut voi vielä yltää eurokentille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat