Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsin jääkiekkoliitto vastaa naisten maajoukkueboikottiin: "Tunnen olevani isosti vastuussa"

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue on boikotoinut paikallista jääkiekkoliittoa jättäytymällä pois maajoukkueen toiminnasta. Liitto suostui kommentoimaan asiaa ja on nyt järjestänyt tapaamisen pelaajayhdistyksen kanssa.

urheilu
Naisten jääkiekkomaajoukkue Ruotsi
Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi 2018 Pyeongchangin olympialaisissa.Getty Images

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson suostui tiistaina kommentoimaan liiton ja maajoukkuetta boikotoivien pelaajien välistä konfliktia.

Yhteensä 43 maajoukkuepelaajaa jätti väliin kauden ensimmäisen harjoitusleirin ja Suomessa parasta aikaa käynnissä olevan turnauksen, minkä vuoksi leiri ja Ruotsin osallistuminen turnaukseen peruttiin.

Syynä boikottiin on pelaajien tyytymättömyys maajoukkuetapahtumista maksettaviin korvauksiin ja liiton tapa kohdella naispelaajia.

– Tämä on selvästi huolestuttavaa niin liitolle, naispelaajille kuin koko kiekkoilevalle Ruotsille. Aiomme ratkaista tilanteen nyt, kun meillä on konkreettinen pohja neuvotteluille, Larsson kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Larssonin mukaan pelaajayhdistys SICO:n kanssa on sovittu tapaaminen myöhemmin tälle viikolle. Asia ja sen kommentoiminen on liiton mukaan viivästynyt, koska puheenjohtaja Larsson oli viikonlopun yli kestäneellä Aasian-matkalla.

– Tunnen olevani isosti vastuussa, vaikka liitossa elimmekin siinä luulossa, että SDHL (Ruotsin naisten liiga) oli vastuussa pelaajien kompensaatiosta samaan tapaan kuin SHL on vastuussa niistä miesten puolella, Larsson totesi.

Ratkaisua etsitään loppuviikosta

Larsson kertoi, että liitto sai pelaajien esittämät vaatimukset pelaajayhdistykseltä maanantaina.

– On harmillista, että saimme sen niin myöhään. Mutta nyt meillä on ehdotukset ja tapaamme myöhemmin tällä viikolla. Tavoitteena on saada maajoukkue mukaan seuraavaan turnaukseen, joka on kotona Luulajassa. Sitten meillä pitäisi olla maajoukkueessamme pelaajia, jotka kokevat tulleensa nähdyksi. Meidän täytyy ratkaista tämä. Mutta se vaatii paljon nöyryyttä – eikä vähiten itseltäni, Larsson kertoi.

Kun Larssonilta kysyttiin, millaisen viestin boikotti lähettää ruotsalaisille naispelaajille, hän vastasi:

– Meillä on Euroopan paras liiga ja tyttöpelaajiemme määrä on ollut viime vuosina mykistävä. Meidän on katsottava peiliin eikä tyttöpelaajia saa ajaa ahtaalle. Ja tämä ei koske vain meitä, vaan koko kiekkoilevan maailman pitäisi reagoida, puheenjohtaja päättää.

Lue myös:

Miesten vaatteita, syyttelyä, vanhaksi menneitä elintarvikkeita ja hiljennysyrityksiä – Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue avaa boikottinsa syitä

SHL tuki naisten maajoukkuetta sadoillatuhansilla kruunuilla, mutta nyt rahojen määränpäästä on epäselvyyttä: "Haluamme tietää, että rahat on käytetty naisten hyväksi"

Naisleijonien päävalmentaja osasi odottaa Ruotsin kiekkokriisin syventymistä ja lataa kovia sanoja urheiluliitoille: "Kirje on ollut postissa tulossa koko ajan"

Boikotoivat Ruotsin naiskiekkoilijat jättävät Suomen turnauksen väliin: "Kaikki on peruttu"

Ruotsin naisjääkiekkoilijat boikotoivat maajoukkuetta, osallistuminen Suomen turnaukseen epävarmaa – "Häviämme taloudellisesti, jos sanomme kyllä"

Ruotsin urheilumaailmassa kuohuu – syrjintäasiamies perää jalkapalloliitolta selvitystä maksetuista palkkioista, nyt sukupuolisyrjinnästä syytetään myös maan jääkiekkoliittoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat