Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Henri Ruoste selvitti tiensä jatkoon kouluratsastuksessa

Ratsastuksen EM-kilpailut jatkuivat tiistaina Rotterdamissa:

ratsastus
Henri Ruoste ja Rossetti
Henri Ruoste ja Rossetti Peter Nixon

Henri Ruoste ja Rossetti olivat tuloksella 72.686 % Grand Prix -luokassa sijalla 22 ja selvittivät tiensä torstaina ratsastettavaan Grand Prix Specialiin. Jatkoon pääsi GP:n 30 parasta ratsukkoa.

Päivän toinen suomalaisratsukko Terhi Stegars -Thai Pee saivat GP:sta tuloksen 67.158%. Stegars oli tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta harmitteli alkuohjelman jännittyneisyyttä.

– Kokonaisuus oli hyvä, mutta suorituksessa olisi pitänyt tsempata pikkuisen enemmän. Hevonen oli raviohjelmassa jännittynyt isosta areenasta ja ohjelmasta meni muutama minuutti hukkaan, ennen kuin sain sen rentoutumaan. Laukkaohjelma olikin sitten hyvä. Kaiken kaikkiaan suorituksessa oli todella paljon hyvää, jopa parempaa kuin koskaan aiemmin.

Saksa joukkuekilpailun voittoon

Saksa voitti ylivoimaisesti kouluratsastuksen joukkuekilpailun EM-kultaa tuloksella 244.969. GP-luokan ja Saksan joukkueen kiistaton ykkönen oli odotetusti kokenut Isabell Werth Bella Rosella prosentein 85.652.

Alankomaat otti hopeaa (230.140) ja Ruotsi pronssia (229.923). Suomen joukkue oli tuloksella 207.546 sijalla kolmetoista.

Joukkuekilpailussa oli jaossa mitaleiden lisäksi kolme joukkuepaikkaa Tokion olympialaisiin. Ne itselleen lunastivat Tanska, Irlanti ja Portugali.

Suomen joukkueessa ratsastivat: Mikaela Soratie – Dacor, Mikaela Fabricius-Bjerre – Skovlunds Gamin, Terhi Stegars – Thai Pee ja Henri Ruoste – Rossetti.

Keskiviikkona Rotterdamissa kilpaillaan esteratsastuksessa ja pararatsastuksessa.

Lähteet: Suomen Ratsastajainliitto ry:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat