Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Sosiaalisessa mediassa esitetyt rasistiset kommentit varjostaneet Valioliigakauden alkua – Englannin maajoukkuevalmentaja Phil Neville kannustaa somelakkoon

Paul Pogballe sateli sosiaalisessa mediassa rasistisia kommentteja ranskalaisen epäonnistuttua rangaistuspotkussa.

Englannin Valioliiga
Phil Neville
Phil Neville vaatii sosiaalisen median jäteiltä tekoja. AOP

Jalkapallon Englannin Valioliigakauden alkua ovat rasittaneet sosiaalisessa mediassa pelaajille esitetyt rasistiset kommentit.

Ensin Chelsean Tammy Abraham sai sosiaalisessa mediassa osakseen vihaa ja rasistisia kommentteja (siirryt toiseen palveluun) epäonnistuttuaan rangaistuspotkukilpailussa Super cupin finaalissa. Chelsean päävalmentaja Frank Lampard kääntyi sosiaalisen median jättiyhtiöiden puoleen ja kehotti heitä kantamaan vastuunsa.

Mestaruussarjan puolella Readingin Yakou Meite joutui sietämään viikonloppuna asiattomia (siirryt toiseen palveluun)kommentteja epäonnistuttuaan rangaistuspotkussa.

Tuorein tapaus on alkuviikolta, kun Manchester Unitedin Paul Pogba sai lukea sosiaalisesta mediasta rasistisia kommentteja epäonnistuttuaan rangaistuspotkussa Wolverhamptonia vastaan.

Tämä sai joukkuekaverit puolustamaan ranskalaishyökkääjää.

– Nyt riittää. Tämän on loputtava, seurakaveri Marcus Rashford twiittasi. (siirryt toiseen palveluun)

– Manchester United on perhe. Paul Pogba on iso osa tätä perhettä. Häntä vastaan hyökkääminen on sama asia kuin kaikkia meitä vastaan hyökkääminen, Rashford jatkoi.

Seurakaveri Harry Maguire vaati Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun), että käyttäjien henkilöllisyys tulisi tarkistaa ennen sosiaalisen median tilin avaamista, jotta vastaavilta häiriköiltä vältyttäisiin.

Myös Manchester United tuomitsi käytöksen jyrkästi verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Olemme etuoikeutettuja, että meillä on erilaisista taustoista tulevaa henkilökuntaa ja kannattajia, seura kirjoitti ja muistutti allredallequal-kampanjastaan tasa-arvon ja moninaisuuden puolesta.

Ratkaisuna somelakko?

Englannin naisten jalkapallomaajoukkueenpäävalmentaja Phil Nevillellä on asiaan yksinkertainen ratkaisu. Entinen Manchester United -suuruus sanoo kyllästyneensä siihen, että lupauksista huolimatta Instagramin ja Twitterin kaltaiset sosiaalisen median yritykset eivät tee asialle mitään.

– Olen menettänyt uskoni sosiaalisen median jättejä kohtaan. Lähetetään heille voimakas viesti ja ollaan käyttämättä sosiaalista mediaa kuusi kuukautta. Katsotaan, miten se vaikuttaa, Neville kehotti BBC:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Myös maan urheiluministeri Nigel Adams joutui ottamaan asiaan kantaa.

– Jalkapallokautta ei ole kulunut kuin pari viikkoa ja olemme jo todistaneet esimerkkejä pelaajiin kohdistuneista rasistisista huuteluista. Sosiaalisen median yhtiöiden on tehtävä asialle enemmän ja hallituksen on laitettava heidät vastuuseen.

Viime kaudella rasistinen huutelu nousi useasti otsikoihin niin Valioliigassa kuin muuallakin maailmassa. Jalkapallon tasa-arvoa ajavan Kick it Out -järjestön mukaan rasistinen huutelu kasvoi (siirryt toiseen palveluun)viime vuonna 43 prosenttia.

Lue myös:

Pogban epäonnistunut rangaistuspotku kuumensi tunteet – Solskjärin lausunto sai osakseen ihmetystä: "Tämä ei ole mikään alle 5-vuotiaiden pihapeli"

Elinikäinen porttikielto rasistiselle Chelsea-fanille – häirikkö kielsi epäasiallisen käytöksen, mutta huuliltalukijat todistivat ruman kielenkäytön

Rasismia esiintyy jalkapallokentillä harvoin, mutta yksikin tapaus on liikaa, painottaa Palloliiiton huippujalkapallopäällikkö: "Suvaitsevaisuus on keskeinen arvomme"

Valioliigavalmentajat Guardiola ja Sarri ovat huolissaan rasistisesta huutelusta jalkapallokatsomoissa – kaipaavat tiukempia sääntöjä Faniensa käytöksen takia tyhjille katsomoille pelaava italialaisseura otti voimakkaasti kantaa rasismia vastaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat