Suora

  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Espoolaisen juniorikiekon tuska helpotti: Kiekko-Espoo ja talousvaikeuksissa kärvistellyt Blues sittenkin yhteistyöhön

Blues Juniorsin A-junioreiden joukkue siirtyy Kiekko-Espoon siipien alle. Nuorten SM-liiga käynnistyy jo ensi viikolla.

jääkiekko
kieko-espoo
Kiekko-Espoo

Yle Urheilu uutisoi maanantaina, että Blues Juniorsin A-junioreiden toiminta oli uhattuna rahoitusvaikeuksien vuoksi. Torstaina Blues Juniors ry, Kiekko-Espoo ry, Espoon Palloseuran Jääkiekko ry ja Espoon Kiekkoseura ry pääsivät kuitenkin sopimukseen, jolla taataan espoolaisen junioriedustuskiekon tulevaisuus.

Blues Juniorsin A-nuoret siirtyvät alkavaksi kaudeksi Kiekko-Espoo ry:n joukkueeksi. Joukkueen kausi nuorten SM-liigassa alkaa jo ensi viikon tiistaina ottelulla Helsingin IFK:ta vastaan.

Blues Juniors neuvotteli ensimmäisen kerran jo viime toukokuussa Kiekko-Espoon kanssa seuran junioreiden siirtymisestä Kiekko-Espoo ry:hyn. Kiekko-Espoo ry pyörittää organisaation juniorijoukkueita, naisten joukkuetta ja omistaa valtaosan Suomi-sarjassa pelaavasta Kiekko-Espoo Oy:n edustusjoukkueesta.

Blues Juniors ajautui viime kauden jälkeen talousongelmiin puheenjohtaja Jarmo Muukkosen mukaan useista syistä. Seuran A-juniorijoukkue oli nuorten SM-liigan ainoa joukkue, jolla ei ollut takanaan SM-liiga- tai Mestis-seuraa. Myös Jääkiekkoliiton kasvattajakorvausjärjestelmän muuttaminen aiheutti loven rahoitukseen. Lisäksi seura epäonnistui kesän aikana yhteistyökumppaneiden haussa. Aiempaa taloustaakkaa seuralla oli jo Espoo Unitedin ja pääsarjaseura Bluesin konkurssien vuoksi, sillä yhtiöillä oli yhteensä 200 000 euroa maksamattomia velkoja junioreille.

A-juniorit pelaavat siis nuorten SM-liigaa jo kaudella 2019–2020 Kiekko-Espoo ry:n alla, Blues Juniorsin muut joukkueet (B-, B2- ja C- ikäluokissa) liittyvät ry:hyn kauden 2020–2021 alkaessa.

Seurojen johtohenkilöt kertovat sopimuksesta tarkemmin ensi viikolla.

Lue myös:

Bluesin A-junioreissa on vakava talouskriisi – seuralla on reilu viikko aikaa löytää rahoitus tai toiminta lakkaa: "Se romuttaa koko espoolaisen jääkiekkoputken"

Suomalaisen jääkiekon kriisialueesta jäi jäljelle vain rauniot – nyt Kiekko-Espoo haluaa rakentaa espoolaiselle kiekolle linnan, jossa ei ole kuningasta

Bluesin junioripomo perustelee yllätysuutista pelaajapaolla: "Aikamoista turbulenssia ollut"

Jymy-yllätys suomalaisessa jääkiekossa: HIFK ja Blues Juniors yhteistyöhön

Espoo Unitedilta jäi kuittaamatta miljoonavelat – junioreilta on jäänyt saamatta espoolaiselta edustuskiekolta lähes 200 000 euroa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat