Olympiapaikat karkasivat Suomen naisampujilta – "Ajoittain oloni oli veltto, mutta toisaalta jäykkä"

Suomalaisnaiset eivät onnistuneet skeetin maailmancupin kilpailussa Hollolassa. Miehet sen sijaan aloittivat urakkansa lupaavasti.

ammunta
Marjut Heinonen, Minsk 2019
Marjut Heinosen kilpailu lähti hyvän alun jälkeen alaspäin.Lassi Palo - SAL

Oli syynä kotikisojen paine vai mikä lie, suomalaisnaisten skeet meni pahasti penkin alle. Hollolan Hälvälässä keskiviikkona päättynyt maailmancupin kisa ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa.

Parhaiten suomalaisista ampui Rauman Seudun Urheiluampujia edustava Niina Aaltonen, 23, joka ampui peruskilpailussa tuloksen 107 (23+21+22+21+20) ja sijoittui 33:nneksi. Silläkin tuloksella Aaltonen jäi kauas himoitusta finaalipaikasta, johon olisi tarvittu tulos 114.

– Etenkin tämä keskiviikkopäivä oli heikko. En ole päässyt harjoittelemaan toivotusti, koska polveni leikattiin helmikuussa. Vajavaisen treenin takia itseluottamukseni ei ollut niin korkealla kuin sen pitäisi näissä kisoissa olla, Kuopiossa farmasiaa opiskeleva Aaltonen tunnusti rehellisesti.

Heinosen korjausliike epäonnistui

Suomen joukkueen kokenein ampuja Marjut Heinonen ei myöskään onnistunut saalistamaan olympiapaikkaa. Oulun Seudun Urheiluampujia edustava Heinonen aloitti tiistaina täydellä 25 kiekon sarjalla, mutta sen jälkeen tulleet kaksi peräkkäistä 19 kiekon sarjaa vesittivät haaveet kovasta tuloksesta.

Heinosen peruskilpailun tulokseksi jäi 105 ja sijaksi 40.

– Kun yritin korjata jotain, niin kävikin juuri päinvastoin. Onneksi minulla on tiedossa se, mitä nyt pitää tehdä. Toivon hyvää valmistautumista Italian EM-kisoihin. Täältä noustaan vielä, Heinonen korosti.

Suomen joukkueen kolmas jäsen Heidi Hämäläinen, 24, pettyi raskaasti sudittuaan tuloksen 98.

– Täysin ala-arvoinen suoritus! En ampunut yhdelläkään kierroksella omalla tasollani, Sibbo Skyttegillen urheilija tylytti.

Hämäläinen ei osannut tuoreeltaan sanoa, mikä kotikisoissa meni poskelleen.

- Ajoittain oloni oli veltto, mutta toisaalta jäykkä. Se ei ole ammunnassa kovin hyvä yhdistelmä. En vain löytänyt tarvittavaa rentoutta, reilun kuukauden päästä Santahaminan urheilukoulun varusmiespalveluksesta kotiutuva ampuja sanoi.

Suomalaismiehillä sihti kohdallaan

Suomalaismiehet aloittivat oman urakkansa skeetissä vähintäänkin lupaavasti Hollolan maailmancupissa. Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioinen (24+25) ja Sibbo Skyttegillen Oskari Kössi (25+24) ampuivat tuloksen 49, jolla ollaan tiukasti kiinni finaalipaikassa.

Myös kokenut Timo Laitinen on hyvässä vauhdissa. Sibbo Skyttegilleä edustava Laitinen paukutteli tuloksen 48 (23+25).

Miehet jatkavat urakkaansa torstaina. Ampujilla on tiukka päivä, sillä kolmen sarjan lisäksi edessä on vielä finaali.

– Harmittaa, kun koneessani oli niin paljon kierroksia, että toisessa sarjassa yksi kuti livahti ohi. Muuten homma kulki kuin ajatus. Kotikisoissa on ihan mahtavaa ampua. Radalla pitää keskittyä täysillä omaan hommaan, sillä jos alkaa vilkuilla katsomoon, niin siellä on tuttuja ihan älytön määrä. Ei tällaisiin "ongelmiin" törmää ulkomaan maailmancupeissa, hyvällä itseluottamuksella kisannut Oskari Kössi naurahti.

Lue myös:

Suomen ampujat ulos trapin loppuhuipennuksesta

Nyt on juhlan paikka – Mäkelä-Nummelalle kotiradalla Tokion olympiapaikka!

Mäkelä-Nummela voi kääntää mietteet neljänsiin perättäisiin olympialaisiinsa – "Pikkuisen huojentunut olo"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat