Hyppää sisältöön

Hevosen loukkaantuminen päätti Juulia Jyläksen EM-kisat jo radan alkuvaiheessa: "Fini on tosi vahva kaveri ja tämä on ihan uutta meillekin"

Pararatsastajat Katja Karjalainen ja Jaana Kivimäki urakoivat sunnuntain vapaaohjelmaan.

Juulia Jyläksen ja Finishing Touch Wareslagen EM-kisat päättyivät loukkaantumiseen. Arkistokuva. Kuva: Imago Sportfotodienst / AOP

Suomen Juulia Jyläksen ratsastuksen EM-kisat Rotterdamissa päättyivät jo ensimmäiseen rataan.

Jyläs kilpaili esteratsastuksessa ratsullaan Finishing Touch Wareslage, joka loukkaantui huonossa alastulossa jo radan alkuvaiheessa.

– Radan alussa hevonen tuntui ihan hyvältä, mutta jo neljännessä kaarteessa menetin laukka-askeleen. Silloin yrittää vain tehdä homman loppuun, mutta valitettavasti hevonen tuli epäpuhtaasti ulos radalta. Kaikki ei ole kunnossa, Jyläs kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Eläinlääkäri tutki hevosen heti suorituksen jälkeen. Hevosurheilu.fi:n tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) hevosella on jännerevähtymä. Se tarkoittaa, että kisat ovat ohi, mutta vamma on parannettavissa.

Kisojen päättyminen ensimmäiseen suoritukseen oli Jyläkselle iso pettymys, mutta hevosen terveys on etusijalla.

– "Fini" ei itse asiassa koskaan ole ollut ontumisen takia poissa pelistä. Hän on tosi vahva kaveri ollut koko ajan ja tämä on ihan uutta meillekin, ratsastaja kertoi.

Jyläs ja Finishing Touch Wareslage olivat lopulta sijalla 64. Ratsukko kiersi rataa 99,58 sekuntia, teki neljä pudotusta ja sai 16 virhepistettä.

Pararatsastajilla ensimmäinen kisapäivä

Katja Karjalainen ja Jaana Kivimäki selvittivät tiensä sunnuntain vapaaohjelmiin pararatsastajien EM-kisoissa.

Ryhmässä I kisannut Karjalainen ja hänen ratsunsa Dr Doolitle olivat tuloksella 73,107 prosenttia viidensiä. Ryhmässä II Kivimäki sijoittui ratsunsa Legolasin kanssa kuudenneksi tuloksella 66,323 prosenttia.

Juulia Jylästä haastatteli Marianne Nyman.

Lue myös:

Henri Ruoste selvitti tiensä jatkoon kouluratsastuksessa

Kouluratsastaja Fabricius-Bjerre odotti EM-kisojen avauspäivältä parempaa, mutta oli silti hyväntuulinen: "Kaikki luulevat, että minä nautin, mutta se on jonkinlainen kisairvistys"