Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jari-Matti Latvala voi jäädä ilman tallipaikkaa ensi kaudelle – avautuu nyt epävarmasta tilanteestaan Saksan MM-rallin alla: "Tilanne on nyt tämä"

Jari-Matti Latvalan tulevaisuus rallin MM-sarjassa on uhattuna. Jos tulosta ei tule, voi Latvala jäädä ilman tallipaikkaa ensi kaudelle.

ralliautoilu
Jari-Matti Latvala kuvassa
Jari-Matti Latvala saa jännittää tulevaisuuttaan rallin MM-sarjassa. Tomi Hänninen

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Jari-Matti Latvalan tulevaisuus rallin MM-sarjaa puhuttaa Saksan MM-rallin alkaessa. Toyotalla kilpaileva Latvala kaasutteli Jyväskylässä kolmanneksi, mutta ei ole mitenkään selvää, saako hän vielä jatkosopimuksen Toyotalle.

Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin ensi kauden sopimuskuviot ovat täysin auki. Avainasemassa on tallin virolainen ykköstykki Ott Tänak. Kaikki muut joutuvat ensin jännittämään sitä, millaisen ratkaisun Tänak tekee.

– Faktahan on, että on rennompaa lähteä ajamaan, jos tietää saavansa ajaa seuraavanakin vuonna. Siitä tulee tiettyjä paineita, jos ei vielä tiedä, mihin suuntaan vaakakuppi on kallistumassa, Latvala totesi Yle Urheilulle.

– Mutta urheilussa pitää aina pystyä käsittelemään paineita, sehän on osa tätä lajia. Tällaisetkin asiat pitää osata käsitellä oikealla tavalla. Tilanne on nyt tämä ja pitää vain pystyä tekemään oma suoritus niin hyvin kuin mahdollista, Latvala jatkoi.

Latvala pääsi kovaan iskuun äskettäin ajetussa Jyväskylän MM-rallissa. Latvala kamppaili pitkään Tänakia vastaan jopa rallin voitosta ja nappasi kolmannen sijan Keski-Suomen sorateiltä.

– Todellakin toivon, että olisimme jälleen samassa rytmissä. Yleensä loppukauden rallit ovat sopineet minulle paremmin. Olisi hienoa jatkaa siltä tasolta, mihin pääsimme Jyväskylässä, Latvala sanoi.

Latvala ei ole asettanut itselleen tarkkaa tulostavoitetta Saksan asfaltille.

– Tärkeintä olisi päästä mukaan kärjen imuun. Loistosuoritus olisi, jos ajan kolmen parhaan joukkoon. Kaikista tärkein asia on, että tarvitsemme merkkipisteitä, Latvala arvioi.

Saksan MM-ralli alkaa torstai-iltana ja päättyy sunnuntaina.

Kuljettajien MM-pistetilanne

1. Ott Tänak, Toyota, 180p

2. Sebastien Ogier, Citroen, 158p

3. Thierry Neuville, Hyundai, 155p

4. Elfyn Evans, M-Sport, 74p

5. Andreas Mikkelsen, Hyundai, 71p

6. Teemu Suninen, M-Sport, 66p

7. Kris Meeke, Toyota, 60p

8. Esapekka Lappi, Citroen, 58p

9. Jari-Matti Latvala, Toyota, 56p

10. Dani Sordo, Hyundai, 52p

Lue lisää:

Missä sopimukset viipyvät? – kuljettajamarkkinoiden hiljaisuus kummastuttaa Saksan kinkkisen MM-rallin alla: "Odotin, että joku asia olisi jo nytkähtänyt eteenpäin"

Sotilasalueella suhaillaan kenties viimeistä kertaa, Rovanperällä vastassa kovat kirittäjät – näin seuraat Saksan MM-rallia Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat