Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi

Naisten jalkapalloliigan runkosarja päättyy HJK:n komennossa: "Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyvä pelaaja ja useampi vaihtoehto"

Jalkapallon naisten liigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina. HJK johtaa liigaa viiden pisteen erolla Honkaan.

Jalkapallon Naisten Liiga
HJK naiset
HJK on ollut tällä kaudella voittamaton. Tomi Hänninen / YLE

Jalkapallon naisten liigan lauantainen runkosarjan päätöskierros ei enää tarjoa jännitystä ylä- ja alasarjajoukkueiden kannalta, sillä ne ratkesivat jo edelliskierroksella. TPS, Ilves, ONS ja sarjanousija IK Myran pelaavat kaksinkertaisen alaloppusarjan ja loput kuusi joukkuetta yksinkertaisen yläloppusarjan – molemmilla runkosarjan pisteet pohjana.

Sarjajohtaja HJK on esiintynyt tasaisen vahvasti läpi kauden eikä ole hävinnyt toistaiseksi otteluakaan. Päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan menestykselle löytyy useita syitä.

– Pitää lähteä siitä, että meillä on hyvät pelaajat. Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyvä pelaaja ja useampi vaihtoehto, päävalmentaja Rantanen sanoo.

Lisäksi alla oli kaikin puolin onnistunut harjoituskausi.

– Kun sarja alkoi maaliskuussa, pelimme oli hyvällä tasolla ja sillä se on pysynyt läpi kauden. Arki on laadukasta ja teemme töitä sen eteen, että tulemme koko ajan vähän paremmiksi. Kaikki, niin pelaajat, valmentajat kuin taustahenkilötkin ovat sitoutuneet toimintaan.

Voitot ovat lisänneet joukkueen itseluottamusta, minkä lisäksi pelaajat ovat pysyneet terveinä.

– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että loukkaantumisia tulisi mahdollisimman vähän ja olemme myös onnistuneet siinä.

Honka hönkii niskaan mestaruustaistelussa

Sen sijaan jännitystä riittää loppusyksylle. Espoolainen Honka väijyy vain viiden pisteen päässä helsinkiläisistä.

Päävalmentaja Rantasen mukaan joukkue ei aio muuttaa loppukaudesta suunnitelmiaan.

– Meidän ei ole tarvetta tehdä mitään isoja muutoksia. Olemme kaikin puolin valmiita pelipäivän koittaessa niin taktisesti, fyysisesti kuin henkisestikin. Toki olemme vähän vaihdelleet rytmityksiä vastustajasta riippuen.

HJK Honka
HJK ja Honka taistelevat tällä kaudella mestaruudesta.Tomi Hänninen

Runkosarjan päätöskierroksella Klubi saa vastaansa viimeisenä joukkueena yläloppusarjan ulkopuolelle jääneen TPS:n. TPS kärsi viime viikonloppuna 0–1-tappion Hongalle, mikä sinetöi joukkueen jäämisen alaloppusarjaan Åland Unitedin hoidettua oman kamppailunsa.

Panoksia ei kuitenkaan lauantain ottelustakaan puutu.

– He pelaavat kuitenkin putoamista vastaan. Jokainen piste on tärkeä niin meille kuin heillekin. Emme odota yhtään helpompaa peliä kuin aiemmistakaan. Pelaajien pitää olla henkisesti valmiina taistelemaan kolmesta pisteestä.

Ruotsista kaksi kovaa vahvistusta

HJK:ssa ovi on käynyt loppukesän aikana molempiin suuntiin: maajoukkuetoppari Anna Auvinen suuntasi Italiaan, mutta toisaalta HJK sai kaksi kovan luokan vahvistusta länsinaapuri Ruotsista, kun sekä Eveliina Parikka että Tia Hälinen liittyivät seuraan. Päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo joukkueen vetovoiman perustuvan menestyksen lisäksi laadukkaaseen työhön.

– Pelaajat tietävät, miten meillä asiat toimivat. He voivat olla varmoja, että asiat toimivat hyvin ja perustekeminen on laadukasta. Siihen olemme myös paljon panostaneet. Toki myös sarjassa menestyminen houkuttelee pelaajia. Ympäristö, missä on mahdollisuus kehittyä ja menestyä, kiinnostaa pelaajia.

Jalkapallon naisten liigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina 24.8.

Lue myös:

Lumilautailun MM-mitalisti Elli Pikkujämsä, 19, on odottanut isoja pelejä jalkapallon parissa – naisten EM-karsinnassa unelma toteutuu: "Olen tottunut jännäämään yksin tiukan paikan tullen"

Pelipaikan vaihdos avasi ovia: Naisten liigan legenda debytoi maajoukkueessa 30-vuotiaana ja kahta vuotta myöhemmin hän pelaa ensimmäistä kertaa ammatikseen

Sarjakärki HJK sai kovan vahvistuksen – Tia Hälinen palaa Klubipaitaan

Neea Berg panosti ammattilaisuuden sijasta koulutukseen – kuusitoista vuotta pääsarjassa arjen ohessa eivät ole verottaneet rakkautta lajiin: ”Minulle se on ollut itsestäänselvyys”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat