Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe
  • Ysäriä ja rillausta
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja Kangasniemi kohti EM-avausta: Olen vähintään yhtä innoissani kuin pelaajat

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kohtaa EM-kisojen avauspelissään kivikovan Serbian. Tavoitteena on pääsy alkulohkosta 16 parhaan jatkopeleihin.

lentopallo
Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi
Jarno Kuusinen / AOP

ANKARA. Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi pystyi vielä EM-turnauksen aattona pitämään intonsa kurissa.

Kangasniemi seurasi joukkueen hotellilla sivusta, kuinka nauravat pelaajat nauttivat arvoturnauksen tunnelmasta.

– Väitän, että olen vähintään yhtä innoissani kuin pelaajat. Katsotaan, kun tuomari viheltää pilliin, niin sitten alkaa tapahtua, Kangasniemi kertoi Yle Urheilulle ennen huomista avauspeliä Serbiaa vastaan.

Naisten EM-kisoissa pelaaminen 30 vuoden tauon jälkeen on myös Kangasniemelle merkittävä saavutus.

– Vuonna 2014 projekti oli kirkkaana mielessä ja kirjoitimme ylös, että haluamme arvokisoihin. Tämä olisi voinut tapahtua aikaisemminkin, Kangasniemi huomautti.

Kangasniemi oli pelaajana mukana vuonna 2007, kun miesten maajoukkue oli uuden kynnyksellä. Tuloksena EM-turnauksen neljäs sija Mauro Berruton alaisuudessa.

Nyt Kangasniemi pääsee kokemaan samantapaisen EM-huuman naisten päävalmentajana. Maaottelut Slovakiassa antoivat tarvittavat lisätiedot joukkueen iskukyvystä, vaikka Suomi voitti vain yhden ottelun ja hävisi kahdesti.

– Pelasimme viimeisessä pelissä varmaankin parhaimman erän pariin kolmeen vuoteen (25-17 Suomelle). Se antoi uskoa sekä pelaajille että valmentajille, että voimme nostaa rajojamme, Kangasniemi sanoi.

Murehtimaan ei kannata lähteä

Suomi kohtaa avauspelissä perjantaina maailman ykkösjoukkueen Serbian ja maailman parhaimmaksi pelaajaksi arvostetun Tijana Boskovicin.

– Mahtava paikka oppia pelaamaan kovia maita vastaan. Murehtimaan ei kannata lähteä, se on vähän neuvostoliittolaista, ja muoti on jo mennyt ohi.

Suomen A-lohko on EM-kisojen kovin. Serbian jälkeen vastaan tulevat emäntämaa Turkki, Kreikka, Ranska ja Bulgaria. Neljä parasta etenee jatkoon, ja Suomi aikoo olla jatkokemuissa mukana.

– Meidän pitää taistella. Hyökkäyspelissä pitää olla monipuolisuutta ja yllätyksellisyyttä. Välillä kentällä pitää vaihtaa juttuja ennen kuin kaveri ehtii taas mukaan, Kangasniemi avasi Suomen pelitapaa.

EM-kisojen avausviikonloppu on Suomelle raastava. Kolme peliä kolmessa päivässä, ja vähintäänkin Kreikan on kaaduttava sunnuntaina.

– Se on kova rutistus. Pitää olla henkisesti ja fyysisesti fressinä.

Lue myös:

Lentopallonaiset nähdään EM-kisoissa 30 vuoden tauon jälkeen – kokenut hakkuri Piia Korhonen uskoo joukkueen menestykseen: "Kaikilla on yhteinen päämäärä"

Lentopallonaisille tappio kaksijakoisessa kenraalissa – kolme yötä EM-avaukseen

Tunnistatko lentopallon termit? Naisten ja miesten EM-kisat ovat jo ovella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat