Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Kapteeni Laura Pihlajamäki luotsaa lentopallomaajoukkuetta jo tottuneesti. Michaela Madsen on ottanut itselleen joukkueen ilopillerin roolin.

urheilu
Michaela Madsen
Michaela Madsen pitää huolta Suomen joukkueen hyvästä hengestä.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen kapteenina perjantaina alkavissa EM-kisoissa toimii jo totutusti Laura Pihlajamäki, mutta melkein yhtä tärkeä rooli on joukkueen ilopillerillä, 25-vuotiaalla Michaela Madsenilla.

Valkealasta kotoisin oleva keskipelaaja pitää huolen siitä, että joukkueessa ei pipo kiristä ja henki on hyvä. Useasti hersyvästi naurava Madsen sanookin olevansa enemmän henkinen kuin taidollinen johtaja.

– Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa. Olen omaksunut sen, että se on minun ykköshommani ja pelilliset asiat tulevat sitten siinä sivussa, Madsen nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tykkään siitä, että kaikilla on kivaa. Heittelen “läpyskää” ja panen show’ta pystyyn vähän sinne ja tänne. Kyllä sitä hymyn saa ainakin jonkun huulille.

Ilopillerin roolia Madsen toteutti myös viime kaudella Ranskan pääsarjan Racing Club Cannesin joukkueessa, joka päätti kautensa mestaruusjuhliin. Madsen kertoi viettäneensä aikaa paljon vaihtonurkkauksessa, mutta muistutti, ettei se estä panemasta bileitä pystyyn.

– Meillä on tässäkin joukkueessa hyvä fiilis myös penkillä. Siellä on melkein isommat bileet kuin kentällä, sillä meillä on tosi hauskaa kaikkien kanssa.

Laura Pihlajamäki
EM-kisat ovat olleet Laura Pihlajamäelle pitkäaikainen unelma.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Yhteinen huumori piristää

29-vuotias Pihlajamäki on 117 maaottelullaan joukkueen kokenein pelaaja, sillä yli 100 maaottelun pääsee joukkueesta vain 39-vuotias nestori Saara Esko (109 maaottelua).

Romanialaisessa Stiinta Bacau -joukkueessa pelaava Pihlajamäki on uransa aikana nähnyt monenlaisia joukkueita, ja nyt kun Suomi palaa EM-parketeille 30 tauon jälkeen, on hänen mielestään Suomella joukkueessaan kasassa sopiva yhdistelmä kokeneita maajoukkuepelaajia sekä nuoria lupauksia. Keskipelaajan mielestä tärkeintä on kuitenkin, että jokainen pelaaja istuu hyvin porukkaan.

– Meillä on hyvä, yhteinen huumori, joka piristää päivittäin. Täällä jokaisesta päivästä pitää ja saa nauttia, Pihlajamäki sanoi.

EM-kisat ovat pelaajille hyvä näytönpaikka, sillä esimerkiksi Madsen etsii tällä hetkellä itselleen uutta seuraa. LP Viestissä ja HPK:ssa mestaruuksia juhlinut pelaaja myöntää, ettei ole koskaan aikaisemmin päässyt pelaamaan yhtä isolla näyttämöllä.

– Ei se luo painetta, mutta enemmänkin innostusta siitä, mitä kaikkea tästä voi tulla ja missä kaikkialla minun nimeni tiedetään tämän jälkeen. Se on tosi hienoa ja upeaa.

"Nyt olemme täällä"

Suomi pelaa EM-kisojen alkulohkon ottelunsa Ankarassa, Turkissa. Se saa vastaansa heti avausottelussaan hallitsevan maailmanmestarin Serbian sekä Turkin, Kreikan, Ranskan ja Bulgarian. Alkulohkosta neljä joukkuetta selviytyy jatkoon eli 16 parhaan joukkoon. Jatkopelit ovat myös Suomen joukkueen tavoite.

Se, että Suomen naisten lentopallomaajoukkue on päässyt jälleen mukaan arvokisoihin, on pelaajien mielestä suuri asia niin lajille kuin pelaajillekin. EM-kisoihin pääsyn tärkeys oli selkeästi havaittavissa myös vuosi sitten, kun Suomi varmisti kisapaikkansa Uumajassa pelatussa karsintaottelussa Ruotsia vastaan.

– Varmasti jokainen, joka katsoi sitä peliä Uumajassa ja eli meidän mukanamme sitä matkaa aisti sen. Kyllä siinä tunteet purkautui silloin, Pihlajamäki totesi ja kertoi EM-kisojen olleen hänen oma tavoitteensa jo pitkään.

– Hyvä, että se tavoite toteutui. Nyt olemme täällä ja pääsemme oikeasti kokemaan arvokisat.

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut, pudotuspelejä sekä mitalipelit suorana Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Päävalmentaja Kangasniemi kohti EM-avausta: Olen vähintään yhtä innoissani kuin pelaajat

Tunnistatko lentopallon termit? Naisten ja miesten EM-kisat ovat jo ovella

Lentopallonaiset nähdään EM-kisoissa 30 vuoden tauon jälkeen – kokenut hakkuri Piia Korhonen uskoo joukkueen menestykseen: "Kaikilla on yhteinen päämäärä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat