Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Saksan MM-ralli alkaa poikkeuksellisella tavalla – Esapekka Lappi aikoo repiä tilanteesta kaiken hyödyn irti

Torstain shakedown eli testierikoiskoe on tismalleen sama pätkä, joka ajetaan virallisena erikoiskokeena torstai-iltana.

ralliautoilu
Mads Östberg
Norjalaiskuljettaja ajoi ulos Saksan MM-rallin testi-ek:lla

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Rallin MM-sarjan Saksan osakilpailu alkoi torstaina päivällä testierikoiskokeella. Kuljettajat ottivat tuntumaa St. Wendeler Landin 5,2 kilometrin pikataipaleeseen.

Citroënin Esapekka Lappi oli suomalaisista nopein testierikoiskokeella. Lappi piti kolmanneksi kovinta vauhtia, kun Citroënin Sébastien Ogier kellotti nopeimman ajan.

– Tämä oli ihan kohtuullinen aamupäivä. Olimme aluksi vähän kuutamolla. Auto oli aivan liian jäykkä, eikä pitoa ollut juurikaan. Onneksi tämä oli vasta testierikoiskoe. Saimme ruuvattua vähän säätöjä ja löydettiin pitoa, Lappi kertoi Yle Urheilulle.

Torstaipäivän testierikoiskoe poikkesi siinä mielessä tavallisesta, että pätkä oli tismalleen sama, joka ajetaan virallisena erikoiskokeena torstai-iltana.

– Emme ole aikaisemmin kokeilleet tällaista. En pane mitenkään vastaan. Nyt tietää ainakin, mitä on tulossa, Lappi kommentoi.

Lappi aikoo tiiminsä kanssa hyödyntää poikkeuksellisen tilanteen.

– Teemme vielä lisää muutoksia, koska ykköspätkä on täysin sama kuin testi-ek. Käytämme tilaisuuden hyväksi, kun voimme vielä kokeilla jotain huomista ajatellen.

Testierikoiskoe sujui muuten ilman sen suurempaa draamaa, mutta Citroënin Mads Östberg ajoi kertaalleen ulos. Östberg ja hänen autonsa vaikuttivat selvinneen tilanteesta ilman sen suurempia haavereita. Östbergin ulosajon voi katsoa tämän jutun pääkuvana olevalta videolta.

Fordin Teemu Suninen oli testi-ek:lla viidenneksi nopein ja Toyotan Jari Matti-Latvala oli kahdeksanneksi nopein. Skodan Kalle Rovanperä piti WRC2 Pro -luokassa kovinta kyytiä.

Testierikoiskokeen tulokset näkee täältä (wrc.com) (siirryt toiseen palveluun).

Yle Urheilun lähetykset Saksan MM-rallista

Torstai 22.8.

19.45–20.15 Ennakkolähetys TV2

Perjantai 23.8.

21.00–21.30 Koostelähetys päivän tapahtumista TV2

Lauantai 24.8.

16.00–17.00 Erikoiskoe 12, suora lähetys TV2

21.30–22.00 Koostelähetys päivän tapahtumista TV2

Sunnuntai 25.8.

13.00–14.30 Power Stage, suora lähetys TV1

21.30–22.30 Kooste koko rallin tapahtumista TV2

Maanantai 26.8.

19.00–20.00 Kooste koko rallin tapahtumista, uusinta TV2

Lue myös:

Jari-Matti Latvala voi jäädä ilman tallipaikkaa ensi kaudelle – avautuu nyt epävarmasta tilanteestaan Saksan MM-rallin alla: "Tilanne on nyt tämä"

Missä sopimukset viipyvät? – kuljettajamarkkinoiden hiljaisuus kummastuttaa Saksan kinkkisen MM-rallin alla: "Odotin, että joku asia olisi jo nytkähtänyt eteenpäin"

Sotilasalueella suhaillaan kenties viimeistä kertaa, Rovanperällä vastassa kovat kirittäjät – näin seuraat Saksan MM-rallia Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat