Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini

Mediat: Maailman nopeinta miestä uhkaa kilpailukielto dopingrikkomuksen vuoksi

Brittilehtien mukaan Christian Coleman olisi jättänyt kolme kertaa kertomatta olinpaikkansa dopingtestaajille.

yleisurheilu
Christian Coleman
Christian Coleman oli ylivoimainen Yhdysvaltain mestaruuskisoissa.Getty Images

Brittilehtien Daily Mailin (siirryt toiseen palveluun) ja The Timesin (siirryt toiseen palveluun) sekä uutistoimisto AP:n lähteiden mukaan yhdysvaltalaissprintteri Christian Colemania uhkaa kilpailukielto, joka estäisi hänen osallistumisensa Dohan MM-kisoihin ja ensi vuoden Tokion olympialaisiin.

Medioiden mukaan Coleman olisi jättänyt kolme kertaa kertomatta olinpaikkansa dopingtestaajille. Coleman kiistää asianajajiensa kanssa ainakin yhden tapauksen.

Coleman on ollut viime vuosina yksi maailman nopeimmista miehistä. Hänellä on 60 metrin halli-ME 6,34 ja hän otti 100 metrin MM-hopeaa vuonna 2017. Hänen 100 metrni ennätyksensä 9,79 on kaikkien aikojen tilastossa seitsemäs. Tämän kauden ajallaan 9,81 hän on maailmantilaston ykkönen.

Coleman jäi pois viime sunnuntaina Timanttiliigan osakilpailusta Birminghamista. Colemanin poisjäännin syy oli "komplikaatiot harjoitusten jälkeen ".

Yhdysvaltain antidopingtoimisto USADA:sta ei kommentoitu Colemanin tapausta.

– Yleisesti ottaen tutkimme kaikki tapaukset aina perinpohjin, ennen kuin julkaisemme tietoja asioista, USADA:n tiedottaja kommentoi.

Päivitetty kello 21.00. Lisätty lähteiksi The Times ja uutistoimisto AP. Samalla muokattu otsikkoa ja lisätty USADA:n tiedottajan kommentti.

Lue myös:

Ratakierroksen tähti Allyson Felix palasi äitiyslomalta Yhdysvaltain parhaimmistoon – Christian Coleman ei saanut maanmiehistään vastusta

Lähteet: Dailymail, The Times, AP, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat