1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomen skeet-kaksikko ärsyyntyneenä – "Nelossija on vähän niin kuin ei mitään, ollaan lähellä ja ollaan lähellä"

Ensimmäinen finaaliosio sujui suomalaiskaksikolta vielä mallikkaasti skeetin maailmancupissa Hollolassa.

Oskari Kössi kuvassa Kuva: Ampumaurheiluliitto, Lassi Palo

Suomen ammuntaurheilun nuori lupaus Eetu Kallioinen murtautui skeet-ampujien kansainväliseen eturintamaan Hollolassa kotiyleisön silmien alla. Maailmancupin hieno nelostila ei silti tyydyttänyt alkuunkaan.

– Nelossija finaalissa on vähän niin kuin ei mitään, se tässä harmittaa kaikkein eniten. Ei tässä kovin tyytyväinen voi olla, kun kerran voittoa ja olympiapaikkaa lähdin hakemaan, Kallioinen tiivisti päällimmäiset tunteen heti kohta finaalin jälkeen.

Kallioinen myönsi olevansa tyytyväinen peruskilpailun tekemiseen ja tulokseen.

– Painetta on kotikisassa tietysti, kun itse ja kaikki muutkin odottavat menestystä. Tähän on oltava myös tyytyväinen.

Maailmancupin finaali oli aikuisten sarjassa vasta ensimmäinen Kallioiselle. Hän sijoittui aiemmin tällä kaudella Etelä-Koreassa sijalle 41.

– Kyllä finaali on aikuisten sarjassa aina erilainen tunnelmaltaan. Nyt olin kuitenkin kovimmassa mahdollisessa sarjassa mukana. Junioreissa kaikki finalistit olivat minulle entuudestaan tuttuja,. täällä eivät. Junnuista yleiseen sarjaan siirtyminen ei ole koskaaan helppo paikka, korosti Kallioinen.

Vuonna 1998 syntynyt, 21-vuotias Kallioinen on saavuttanut poikien EM-hopeaa skeetistä vuoden 2015 EM-kilpailuista Mariborista.

"Ehkä tämä finaaliflloppi kirkastuu myöhemmin"

Toisen kerran urallaan maailmancupin 5. sijalle yltänyt Oskari Kössi ei peitellyt isommin pettymystään.

– Siltä se aina tuntuu, ollaan lähellä ja ollaan niin lähellä. Hienolta tuntuu, että on kotikilpailussa maailmancupin finaalissa, mutta olisi sille voinut tulla kruunukin.

Kössin mukaan hänellä oli finaaliin rento ja hyvä fiilis, siitä homma ei jäänyt kiinni.

– Ihan en päässyt pariin tuplaan kiinni siinä (toisessa finaaliosiossa), miten pitäisi ampua. Oikeasti hoksasin sen vasta viimeisen ohilaukauksen jälkeen. Puutarhatuolilta sitä ei voinut enää alkaa rakentaa. Ehkä tämä finaalifloppi kirkastuu myöhemmin, sivalsi Kössi hieman itseään.

– Todella vahva peruskilpailu. Aamulla oli vaikeuksia valon kanssa, kun oli niin aikainen lähtö. Siitä sain kuitenkin homman hyvin pakettiin ja kasattua tekemisen. Loppuhuipennus olisi voinut mennä samaan tyyliin, harmitteli Kössi, jolla oli tältä kaudelta aiemmissa maailmancupeissa sijat 24. ja 32.

Lue lisää

Suomalaisittain historiallisesta skeet-finaalista pettymys – Eetu Kallioinen jäi sijan päähän Tokion olympiapaikasta