Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Ruotsin kiekkoliiga SHL korvaa naisten maajoukkuepelaajien menetetyt työtulot seuraavat kolme vuotta – pelaajayhdistys ei juhli vielä

Ruotsin naisten maajoukkueen ja maan jääkiekkoliiton väliseen kiistaan on haettu ratkaisuja viime viikkoina.

jääkiekko
Ruotsi
Ruotsin jääkiekkoliitto korvaa maajoukkuenaisten menetetyt työtulot. Kuva ei liity tapaukseen.AOP

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajille aletaan taas maksaa korvauksia edustustehtävien aikana menetetyistä työtuloista. Miesten liiga SHL ja Ruotsin jääkiekkoliitto ovat sopineet maksavansa vuosittain enintään 400 000 kruunua (noin 37 000 euroa) seuraavan kolmen vuoden ajan näihin kuluihin.

Menetettyjen työtulojen korvaaminen on yksi pääkysymyksistä naisten maajoukkueen ja Ruotsin jääkiekkoliiton kiistassa, jonka seurauksena pelaajat kieltäytyivät osallistumasta Suomessa tällä viikolla pelattavaan harjoitusturnaukseen.

Ruotsin naisten jääkiekko on ollut viime vuosina vastatuulessa heikentyneiden tulosten vuoksi. Maa putosi MM-kisojen korkeimmalta tasolta keväällä ja menetetyt työtulot korvannut sopimus päättyi samoihin aikoihin.

Uuteen sopimukseen kirjatun kolmen vuoden aikana tarkoitus on löytää pysyvämpi malli naisten maajoukkuetoiminnan rahoittamiseen.

Pelaajayhdistys ei vielä iloitse

Ruotsin naisten jääkiekkoliiga SDHL:n puheenjohtaja Agne Bengtssonin mielestä SHL:n ja jääkiekkoliiton ulostulo on myönteinen asia Ruotsin naisjääkiekolle.

– Tämä mahdollistaa pelaajillemme mahdollisuuden osallistua maajoukkuetoimintaan ilman tulonmenetyksiä, Bengtsson toteaa.

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson oli myös tyytyväinen sopimukseen.

– Tästä on hyvä jatkaa keskusteluja pelaajien ja pelaajayhdistyksen kanssa, Larsson sanoo lehdistötiedotteessa.

Pelaajayhdistys ei kuitenkaan juhli sopimusta.

– Kyse on oikeastaan SHL:n ja jääkiekkoliiton keskinäisestä sopimuksesta. Me haluaisimme maajoukkuesopimuksen naisten maajoukkueelle, ja siinä tapauksessa, sopimuksen pelaajayhdistyksen, eli pelaajien ja jääkiekkoliiton kanssa, sanoo Klara Stenberg pelaajayhdistyksestä Ruotsin tietotoimistolle.

Ruotsin jääkiekkoliitto ja pelaajayhdistys kokoontuivat torstaina keskustelemaan naisten maajoukkueen boikotista.

Päivitetty kello 13.35. Lisätty SDHL:n, jääkiekkoliiton ja pelaajayhdistyksen kommentit. Samalla muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Ruotsin jääkiekkoliitto vastaa naisten maajoukkueboikottiin: "Tunnen olevani isosti vastuussa"

SHL tuki naisten maajoukkuetta sadoillatuhansilla kruunuilla, mutta nyt rahojen määränpäästä on epäselvyyttä: "Haluamme tietää, että rahat on käytetty naisten hyväksi"

Miesten vaatteita, syyttelyä, vanhaksi menneitä elintarvikkeita ja hiljennysyrityksiä – Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkue avaa boikottinsa syitä

Lähteet: svt

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat