Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Enni Rukajärvi hyppäsi karsinnan ykköseksi maailmancupin avauskisassa

Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto hyppäävät ensi yönä big air -kilpailun finaalissa Uudessa-Seelannissa.

urheilu
Enni Rukajärvi
Enni Rukajärvi edusti Suomea Pyeongchangin olympialaisissa 2018.Getty Images

Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto hyppäsivät lumilautailun maailmancup-kauden avaavaan big air -kilpailun finaaliin Cardronassa Uudessa-Seelannissa. Rukajärvi teki karsinnoissa caba 720 -tempun, jolla hän oli naisten kilpailun paras.

– Ihan hyvältä tuntui lumilautailu, vaikka on ollut aika jännät pari päivää. Tänään oli ihan hyvä fiilis. Backside-spinit eivät ottaneet lähteäkseen, niin koitin switchinä. Onneksi tuli koitettua, Rukajärvi kertoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Naisissa vain kuusi parasta meni jatkoon, joten Carola Niemelän kahdeksas sija ei riittänyt lauantaiyönä Suomen aikaa kisattavaan finaaliin.

Miehissä vastaava suoritus oli kyllin hyvä, ja Järvilehto hyppää finaalissa. Hän teki karsinnassa backside 1440 triplan. Mikko Rehnberg oli karsinnan 18:s.

– Oli tosi hyvä sää laskea ja parhaita laskupäiviä täällä tähän mennessä. Finaalia kohti hyvällä fiiliksellä. Ensin koetetaan varmat temput päälle ja sitten parannetaan, Järvilehto totesi.

Finaali lasketaan Suomen aikaa ensi yönä.

Lue myös:

Lumilautailun MM-mitalisti Elli Pikkujämsä, 19, on odottanut isoja pelejä jalkapallon parissa – naisten EM-karsinnassa unelma toteutuu: "Olen tottunut jännäämään yksin tiukan paikan tullen"

Roope Tonteri jää sivuun lumilautailun maajoukkueesta – keskittyy täysin rullalautailuun ja tähtää Tokion olympialaisiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat