Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Yleisurheilun kotimaiset päätapahtumat jatkavat Ylen kanavilla pitkällä sopimuksella

Merkittävä esitysoikeussopimus Ylen ja Suomen Urheiluliiton välillä kattaa lukuisia kotimaisia yleisurheilutapahtumia vuoteen 2026 saakka.

yleisurheilu
Suomi Ruotsi maaottelu
Perinteinen Ruotsi-ottelu näkyy jatkossakin Ylen kanavilla.Anssi Mäkinen / SUL kuvapankki

Yle ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat solmineet sopimuksen yleisurheilun kotimaisten tapahtumien ja Suomi–Ruotsi-maaottelun esitysoikeuksista vuoteen 2026 saakka.

Uusi esitysoikeussopimus sisältää Suomi–Ruotsi-ottelun lisäksi muun muassa Kalevan kisat, Paavo Nurmen kisat sekä GP-kilpailuja.

Yle Urheilun esitysoikeuksista ja kumppanuuksista vastaavan päällikön Riku Saaranluoman mukaan tutkimukset pitkältä aikaväliltä osoittavat, että yleisurheilu kiinnostaa laajasti suomalaista urheiluyleisöä.

– Yleisurheilu on aina ollut korkealla, kun Suomessa on tutkittu eri lajien arvostusta. Siihen kun lisää sen kutkuttavan tilanteen, että meillä on tällä hetkellä paljon nuoria lupaavia yleisurheilijoita, tulevaisuus näyttää siltä, että meillä on paljon jännitettävää. Olemme innoissamme, että kotimaisen yleisurheilun tarjonta laajenee pitkälle yli ensi vuosikymmenen puolivälin, kertoo Saaranluoma.

Suomen Urheiluliiton hallituksen puheenjohtaja Sami Itani on tyytyväinen jatkosopimukseen, joka on liiton historian merkittävin yhteistyösopimus.

– Olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että jatkosopimuksen myötä jo nykyiselle sopimuskaudelle saamme laajennettua Ylen kanssa yhteistyötä ja tv-tarjontaa muun muassa SM-hallikisojen ja SM-maastojuoksujen muodossa, toteaa Itani.

– Yle on suomalaiselle yleisurheilulle tärkeä yhteistyökumppani. Yleisurheilu on harrastuksena maan tasa-arvoisimpia urheilumuotoja ja meille on ehdottoman tärkeää, että se on sitä myös penkkiurheilijoille. Laadukas yleisurheilutuotanto kuuluu kaikkien suomalaisten vapaasti nautittavaksi, eikä maksumuurien taakse, Itani sanoo.

Perinteikästä naapurimaiden välistä yleisurheilumaaottelua voi seurata Ylen kanavilta tänä viikonloppuna 24.–25. elokuuta. Lähetykset näkyvät Yle TV1:ssä, Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Radiossa mittelöintiä voi seurata Yle Puheen taajuudella.

Lue myös:

Näin seuraat Ruotsi–Suomi-maaottelua – tästä talteen lähetysajat, aikataulut ja suomalaisosallistujat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat