Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks

Roman Eremenko ei pelaa tärkeissä EM-karsintaotteluissa – kieltäytyi pitkän pohdinnan jälkeen

Roman Eremenko on päättänyt jäädä sivuun Huuhkajien tulevista EM-karsintaotteluista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Roman Eremenko
Roman Eremenko Suomen paidassa Romaniaa vastaan.AOP

Roman Eremenko ei pelaa Suomen jalkapallomaajoukkueen paidassa syksyn tärkeissä EM-karsintaotteluissa. Palloliitto kertoi asiasta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Eremenkon ratkaisusta Palloliiton Huucast-podcastissa.

– Olimme yhteydessä ja keskustelimme asiasta. Keskustelun lopputulos on se, että hän ei ole mukana. Pohdittuaan asiaa hän koki, että ei ole valmis liittymään joukkueeseen. Hän koki jopa epäoikeudenmukaiseksi, että tulisi mukaan tähän ryhmään, Kanerva sanoi podcastissa.

– Tämän perusteella tein päätöksen, että nämä karsinnat jäävät hänen osaltaan tähän. Hän ei tole mukana loppukarsintapeleissä. Minulla on periaate, että jos näihin projekteihin lähdetään, niin sitten niihin tullaan täysillä mukaan.

Eremenko vapautui kokaiinikärystä saamastaan kahden vuoden pelikiellosta viime syksynä, mutta ei ole esiintynyt sen jälkeen maajoukkueessa. Vielä ennen kuluvien EM-karsintojen alkua Kanerva kertoi, että Eremenko olisi valmis palaamaan maajoukkueeseen. Edellisen kerran Eremenko pelasi Huuhkaja-paidassa syyskuussa 2016.

– Tämä ei tarkoita välttämättä sitä, että hänen maajoukkueuransa on tässä. Tämän projektin osalta se on taputeltu, mutta katsotaan jatko sitten erikseen.

Aiemmista kuluvan EM-karsinnan otteluista Eremenko on ollut sivussa terveydellisten syiden vuoksi.

– Ne, jotka ovat Romanin otteita seuranneet Rostovissa, ovat nähneet, että hän on pelikunnossa. Vammat on selätetty, ne eivät ole syynä. Vaikea ratkaisu hänelle, keskustelimme pitkään asiasta. Hän on asiaa puntaroinut ja päätyi tähän ratkaisuun.

Eremenko on pelannut Suomen paidassa 73 A-maaottelua vuodesta 2007 lähtien.

Suomi kohtaa syyskuun 5. päivä Tampereen Ratinassa Kreikan ja kolme päivää myöhemmin samalla stadionilla Italian. Huuhkajat on EM-karsintalohkossa toisena kiinni historiallisessa EM-lopputurnauspaikassa.

Lue myös:

Rammsteinin keikat tuhosivat Ratinan nurmen – Huuhkajien pelialusta vaihdetaan hollantilaiseen siirtonurmeen pikavauhdilla

"Juoksen alasti torilla, jos pääsemme EM-kisoihin" – Huuhkaja-kapteeni Tim Sparv ymmärsi rajallisuutensa ja kurkottaa nyt kohti suurta unelmaa likaa kasvoissa

Eremenko joutuu leikkauspöydälle – ainakin kolme Huuhkajaa jää pois kesäkuun karsintaotteluista

Roman Eremenkoon liittyvä ristiriita hämmentää – tästä syystä hänen oli parempi jättää EM-karsintareissu väliin: "Se olisi ollut ongelma"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat