Helsingborgin legenda Henrik Larsson sai tarpeekseen sanallisista hyökkäyksistä – jätti seuran vain kahden kuukauden työn jälkeen

Valmennustehtävät Helsingborgissa jättänyt Henrik Larsson pelasi ammattilaisurallaan muun muassa FC Barcelonassa ja Manchester Unitedissa.

jalkapallo
Henrik Larsson
Henrik Larssonia kohtaan hyökättiin sanallisesti hänen valmennusuransa aikana Helsingborgissa.AOP

Ruotsin jalkapallosuuruus Henrik Larsson eroaa Helsingborg IF:n valmentajan tehtävästä hoidettuaan sitä vain pari kuukautta. Päätöksen takana ovat useat Larssoniin kohdistetut sanalliset hyökkäykset, kertoo uutistoimisto TT.

Larsson on Helsingborgin pelaajalegenda, joka pelasi ammattilaisurallaan muun muassa FC Barcelonassa ja Manchester Unitedissa. Valmennusura ei ole sujunut yhtä ruusuisesti, sillä edellinen kerta kasvattiseuran puikoissa päättyi putoamiseen pääsarjasta vuonna 2016.

Tuolloin ratkaisevan ottelun jälkeen nähtiin dramaattisia hetkiä, kun naamioituneet fanit hyökkäsivät joukkueessa pelanneen Jordan Larssonin kimppuun kentällä. Päävalmentajana toiminut Henrik Larsson puolusti poikaansa ja sai osansa iskuista.

Larsson aloitti lyhyeksi jääneen toisen valmentajapestinsä Helsingborgissa kesäkuussa, kun Per-Ola Ljung sai potkut.

– Seuran ulkopuolelta on tullut kovaa painetta. Henrikiä kohtaan on hyökätty sanallisesti sopimattomalla tavalla, minkä hän kokee menneen niin paljon yli kaikkien rajojen, että hän on päättänyt astua sivuun, Helsingborg IF:n johtaja Joel Sandborg sanoi TT:lle.

Sandborg totesi, että hyökkäykset ovat jatkuneet jo pitkään. Larsson on tottunut sietämään julkisuuden henkilönä arvostelua, eikä hätkähdä vähästä.

– Tämä tuntuu aivan kamalalta. Ihminen, joka harjoittaa ammattiaan seurassamme, pakotetaan lopettamaan tällaisten hyökkäysten takia. Sellainen ei ole millään lailla hyväksyttävää, Sandborg sanoi.

Helsingborg majailee sarjataulukossa sijalla 12 kaksi pistettä karsijan paikan yläpuolella.

Lue myös:

Roman Eremenko ei pelaa tärkeissä EM-karsintaotteluissa – kieltäytyi pitkän pohdinnan jälkeen

Ei tullut menestystä Valioliigassa vaan huono palkka ja keskinkertainen ura – tämä on helposti afrikkalaisen pelaajan todellisuus Suomessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat