Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini

Suomen tarjoama shokkialku ei riittänyt – maailmanmestari jyräsi lentisnaiset

Suomen naisten lentopallomaajoukkue ei pystynyt yllättämään hallitsevaa maailmanmestaria Serbiaa EM-turnauksen avausottelussaan. Serbia toipui Suomen loistoavauksesta ja vei ottelun 3–0.

Maajoukkuelentopallo
Suomen Piia Korhonen (oik.) sekä Serbian Brankica Mihajlovic (vas.) ja Mina Popovic pelissä Suomi-Serbia naisten lentopallon EM-kilpailuissa Ankarassa
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue palasi 30 vuoden tauon jälkeen arvokisoihin, kun se kohtasi EM-kisojen alkulohkon ottelussaan Serbian. Hallitseva maailmanmestari ja Euroopan mestari Serbia vei Turkissa pelatussa ottelussa voiton 3–0 (25–17, 25–15, 25–17).

Suomi järjesti hallitsevalle maailmanmestarille kuitenkin todellisen shokkialun, sillä se taisteli heti ottelun ensimmäisen pisteen itselleen pitkän pallorallin jälkeen. Suomi otti hyvillä torjunnoillaan peräti 4–0-johdon, ennen kuin Serbia onnistui saamaan ensimmäisen pisteensä.

Serbian vastaanotto oli ensimmäisen erän alussa vaikeuksissa, mutta joukkue pystyi nousemaan Suomen pelaajien virheillä ja Mina Popovicin pitkän syöttövuoron aikana tasoihin – ja myös ohi. Joukkueen tähtipelaaja Tijana Boskovic ja Stefana Veljkovic lämpenivät erän loppua kohti, ja Serbia karkasi erävoittoon 25–17.

Toisen erän alussa Suomi oli vastaanottavana osapuolena, sillä Serbia oli laittanut isomman vaihteen silmään. Roosa Laaksonen onnistui iskemään tärkeitä pisteitä keskeltä ja Piia Korhonen osoitti, miksi hän on joukkueen ykköshakkuri, mutta vastustaja oli vain kovempi.

Erän lopussa laitapelaaja Emmi Riikilä loukkasi nilkkansa ja Suvi Kokkonen sai isot saappaat täytettäväkseen. Serbia oli Suomea joka osa-alueella parempi ja sai peräti kymmenen eräpalloa. Bojana Milenkovic päätti erän lyönnillään Suomen torjunnan läpi 25–15.

Kolmannen erän alussa Suomi pystyi jälleen haastamaan leveää pelimateriaaliaan esitellyttä Serbiaa ja peli pysyi tasaisena erän puoliväliin asti. Suomen taisteluilme ei hyytynyt, vaikka Serbia pystyi lukemaan Suomen peliä koko ajan paremmin. Serbia vei kuitenkin kolmannenkin erän selvin lukemin 25–17.

Lue myös:

Kangasniemi oli tyytyväinen Suomen shokkialkuun Serbiaa vastaan – "He kokeilevat alussa, pystyvätkö kävelemään voittoon"

Lentisnaisten hyökkäysvoima ei riittänyt ja turhautuminen painoi päitä alas –"Siinä vaiheessa alkavat perusasiat unohtua"

Missä bileet, siellä ilopilleri Michaela Madsen – "Se on ollut minun hommani vähän joka joukkueessa"

Tunnistatko lentopallon termit? Naisten ja miesten EM-kisat ovat jo ovella

Lentopallonaisilla äärettömän kova EM-tavoite – näin seuraat Suomen otteluita Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat